Kali Linux Kurulumunu Sildikten Sonra GRUB hatası

©reative

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar mobilden yazıyorum başıma gelenleri anlatacağım.

Öncelikle disk bölümlerimden bahsedeyim.

2 Harddiskim var 1. 1 TB ve sadece C bölümü var yani bölünmemiş.

Bir de 320 GB var o D ve E olarak ikiye bölünmüş durumda.

Ben D bölümünden 20 GB ayırıp L olarak biçimlendirdim. Başarılı olarak Kali-Linux kurdum L bölümüne.

Biraz uğraştım sıkıldım Windowsa dönmek için bilgisayarı açıp kapattım.

Hani birden fazla işletim sistemi olduğu zaman Windowsun siyah seçim ekranı görüntülenir ya, işte onun yerine Linuxun seçim ekranı geldi Windowsu oradan açtım.

Msconfig'de sadece Windows 7 görünüyordu yani kurduğum Linux yoktu. Bende Bilgisayar > Özellikler > Gelişmiş Ayarlar (öyle birşeydi) > Başlangıç ve Kurtarma > Ayarlar'a girdim. Orada hem Windows 7 hem Linux GNU/Debian -Kuruluma devam et vardı. (Kuruluma devam et dediğine bakmayım başarıyla kurmuştum)

Alttan seçim ekranını göster tikini kaldırdım. Daha sonra disk yönetiminden Linux'un olduğu bölümü silip tekrar D'ye ekledim. Deneme amaçlı açıp kapattım ve sonuç : GRUB hatası ! Ne yapabilirim arkadaşlar elim ayağım titriyor yeniden format atıp veri kaybı olmasını istemiyorum.

Büyük bir hata yaptığımın farkındayım. Win7 ve 8 CD'lerim var. Son çare olarak E'ye format atabilirim. Var mı bir çözüm ? Windowsu açamıyorum şu an. Çünkü her iki sisteminde seçim ekranı gelmiyor. Linux'u DVD'den live olarak açabiliyorum. Win7 DVD'sinde onarma bölümünü bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Windows'u kaldırmadan yanına Kali kurmak istemiştim ve kurdum tabi ki başka bir harddiske

Çözümü kendim buldum.

Daha önceden şifre kaldırmak için Hiren's Boot indirip dvdye yazmıştım.
Hiren's Boot ile boot ettim.
Hatırladığım kadarıyla Windowsu otomatik açması için bir seçenek vardı aradım buldum onu (Start Vista/7 Gibi Birşey olmalı)
Windows normal bir şekilde açıldı ama yine reset atınca GRUB geliyordu.
Bende FİXMBR indirdim cmd'den 1 komut yazarak hatayı çözdüm teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…