Kali Linux mu, Ubuntu mu?

Ekran alıntımı beğeniyorsan UBUNTU STUDIO :D
Screenshot - 09-08-2017 - 14:49:12.png

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar yeni bir OS kurmak istiyorum ama karar veremedim Ubuntu mu yoksa Kali Linux mu ? Yardımcı olur musunuz? Aralarındakı farklar ya da kullanım koşulları nerlerdir? Hangisi kullanıcı dostu?
Kali Linux siber güvenlikle ilgilenenlerin daha çok kullanacağı bir sanal darbe silahı türünden işletim sistemidir. Ubuntu daha stabildir ve Kali Linux'da bazı hata veren programlar Ubuntu'da çalışmaktadır.

*Siber Güvenlikle İlgileniyorsan (Hack, Bilgisayar Korsanlığı): Kali Linux
*Ev Kullanıcısıysan: Ubuntu
*Ofis Kullanıcısıysan: Ubuntu
Oyun seçeneğini eklemeye gerek duymadım, Linux'da oynanabilen oyunlar sınırlı ama Linux kullanan bir oyuncuysan yine Ubuntu.

Ubuntu kali’ye göre daha stabil diyenlerin bu dağıtımları ne kadar kullandıklarını merak ediyorum doğrusu. Aralarında stabilizasyon farklı olduğunu hiç sanmıyorum. Hangisini seçme konusuna gelecek olursak Kali siber güvenlik araçları ile donatılmış bir dağıtım, eğer hedefiniz bu yönde değilse Kali kullanmak pek mantıklı olmayacaktır ama bu durum Ubuntu kullanmanın mantıklı olduğunu da kanıtlamaz. Bence Ubuntu'da pek mantıklı bir seçim olmaz.

Biri bir şekilde hortlatmış ve gören altına kendi fikrini yazmış. Bence gayet normal, biri bu konuyu gördüğünde yılına bakmadan yararlanabilir. Sürekli yeni konu açmaya gerek yok.

Kullanacağın yere bağlı çoğu arkadaşım yanlış bilgivermiş iki programda çok işlevseldir ama kaliyi iyi öğrenmen lazım ubantu daha çok kulanıldığı için Ubuntu daha erişilebilir Online dersleri vardır ama bana sorarsan bence Kali Linux.

Ubuntu daha işlevsel ve desteklenen bir platform. Kesinlikle Ubuntu daha kolay ve işlevsel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı