Kali Linux nasıl kurulur?

Spil3xx

Centipat
Yer
Türkiye/Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X/Anakart:Asus ROG STRIX B550-F GAMING/Ekran Kartı: Palit RTX 3080Ti OC 16 GB/Depolama: NVMe M.2 SSD 1Tb/Ram: Adata XPG lancher DDr5
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar siber güvenlik kurslarına gidiyorum ve bilgisayarıma Kali Linux kurmam gerektiğini söylediler. Fakat nasıl kuracağımı bilmiyorum yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar siber güvenlik kurslarına gidiyorum ve bilgisayarıma Kali Linux kurmam gerektiğini söylediler. Fakat nasıl kuracağımı bilmiyorum yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
VirtualBox veya VMWareyi indiriyoruz. Linuxun sitesindeki uygulamayı indirip indirdiğimiz uygulamayı içine yüklüyoruz. Bu konu hakkında birçok video mevcut.

Genel olarak VM'ye yüklüyorlar. VM için özel Kali sürümü mevcut zaten.

VM: sanal makine demek.

Bu siteden VirtualBox olanını indir

Sonra bu siteden VirtualBox indir

İndirdiğin Kali işletim sistemi sanal makine disk kalıbı olarak gelir.
Daha sonra VirtualBox'ı kur.

Sanal makine disk kalıbını VirtualBox ile aç. Bu kadar.

VirtualBox veya VMWareyi indiriyoruz. Linuxun sitesindeki uygulamayı indirip indirdiğimiz uygulamayı içine yüklüyoruz. Bu konu hakkında birçok video mevcut.
Hayır ben direk bilgisayarıma kurmak istiyorum sanal makineye değil

Hayır ben direk bilgisayarıma kurmak istiyorum sanal makineye değil.

O zaman Dual boot yapacaksin ama şöyle söyleyeyim ben Kali'yi ana makine olarak kullanmayı tercih etmem çünkü dediğin gibi bu sızma testleri için kullanılan bir dağıtım yani Fedora Arch gibi o kadar özelleştirme seçeneği sunmuyor.

Vaktinizi alıyorum kusura bakmayın. Kali için özelleştirme nedir?

Vaktinizi alıyorum kusura bakmayın. Kali için özelleştirme nedir?

Özelleştirmeden kastım şu masaüstünü dosyaları vs. kendine göre düzenlersin bazı Linux dağıtımları bunu çok iyi yapıyor Kali'de bu çok iyi değil çünkü Ofansive Security için tasarlanmış bir model parrot OS de öyle ama GNOME indirerek de bayağı özelleştirebilirsiniz şahsen ilk kez kullanıyorsanız Vm'de kurmanız tavsiyemdir çünkü bir şey yaparsınız yanlışlıkla bozarsınız sonra geri alamazsınız ama vmlerde snapshot özelliği var bozsanız da geri alabiliyorsunuz ama Kali'yi tabii bozmanız o kadar kolay değil (sistemsel çapta) bence ilk önce VM'de deneyin derim.

Hocam şöyle bir şey oluyor. Running simple-cdd takılıyor bazı yerlerde okudum, USB'yi çıkardım ve yeniden başlattım fakat bu sefer bilgisayar açılmıyor aşağıdaki ekranda kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…