Kali Linux Terminal Mod Ve Gui Mod Geçişi

atlantisegidek

Kilopat
Dostlar kişisel bilgisayarıma Kali Linux kurdum ve terminal modda açıldı, gui moda geçiş yapmak istiyorum ve araştırdığım kadarıyla,

"Sources. List"dosyasının içine.
"Deb http://kali.org/kali Kali-rolling main non-Free contrib"
"Deb-src http://kali.org/kali Kali rolling main non-Free contrib"

Komutlarını kaydetmem gerekiyor. Kaydediyorum sorun yok ve sonrasında da.
"Sudo apt-GET Update" komutuyla güncelleme yapmam gerekiyor.
Fakat bu siteler ve güncellemeler için mantıken internet bağlantısı gerekiyor ve terminal ekranından internet bağlantısını nasıl sağlayabilirim? Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Son düzenleme:
Öncelikle Kali Linux size zaten kurulum sırasında hangi masaüstü ortamını istediğinizi sorması lazımdı. Eğer orada ayarlamadıysanız tekrardan kurun.

Terminal üzerinde internet bağlantısını test etmek için "ping google.com" yapın. Eğer ping cevabı alıyorsanız internet bağlantısı var demektir (işlemi sonlandırmak için ctrl+c yapın). Eğer internet bağlantısı yoksa Kali üzerinde hangi ağ yöneticisi yüklü geliyor hiçbir fikrim yok, o konuda size yardımcı olamam.

Ayrıca Terminal üzerinde internet bağlantısı nasıl oluyor gibi soru soruyorsanız bence Kali Linux kullanmamanız lazım. Kali Linux kullanınca "hacker" olmuyorsunuz. Kali Linux adı altında çok basit Linux sorularının olduğu konuları bin kez gördüm ve konuları açan kişiler Linux hakkında bir gram bilgisi yokken internet üzerinden gördüğü bir videodan dolayı "hacker" olma çabası içinde. Eğer siz için de aynı durum geçerliyse önce Linux öğrenin sonra Kali üzerindeki yazılımları kullanmasını öğrenirsiniz.

Daha önceden de kali linux sürümlerini denedim ve graphical install seçeneğinden kurulum yaptım. Şuan denediğim sürüm 2020.2 ve aynı şekilde kurulum yapmama rağmen terminal ekranına yönlendirdi.
Ön yargılı eleştiriniz ve cevabınız için teşekkürler ama hackerlık gibi bir hevesim yok. Sadece farklı bir os tanıyıp kendimi geliştirmek istiyorum, sağolun.

"Kali GNU/Linux Rolling kali tty1" yazan ve sonrasında kullanıcı adı şifre isteyen terminal ekranı geliyor. Dediğiniz tuş kombinasyonlarında tepki vermiyor.
Aşağıdaki bağlantı belki yardımcı olabilir.

Sorunu çözebildin mi dostum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…