Kali Linux terminalde uzun komutlarda görüntü bozulması

Terminalde uzun komutlarda komut olması gereken yerden farklı yerlere kayıyor ve pencerenin boyutunu değiştirince düzeliyor. Sorun sadece komut yazdığımda değil ok tuşlarıyla uzun komutlara gelince de oluyor. Bu arada depo sorununu çözdüm yani güncellikle alakası yok sanırım.

Silmeye çalıştığımda da bu sorunla karşılaşıyorum ve Enter'a basmadığımda veya CTRL+C yapmadığımda çözülmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu çözebileceğimi sanmıyorum ama başka bir terminal yükleyip dener misiniz? Mesela Terminator.

Daha uzun komutlarda aynı sorun yine devam ediyor. Yine pencere boyutunu değiştirince düzeliyor ama bu sorunu sanal makinedeki Kali'de yaşamıyordum.

Düzenleme:
Artık aşırı rahatsız etmeye başladı. Komutları görmeden yazmak zorunda kalıyorum bu sorun yüzünden.

Son düzenleme:
Ben ekran görüntüsünde bir sorun göremiyorum tam olarak nasıl bir sorun bu detaylandırabilirmisin

@gen2 komut çok uzadığı zaman komutun alt satıra geçmek yerine aynı satırın en solundan devam ederek yazdığım komutun üstüne geçiyor. Bazen komut yazarken üst satırda önceki yazdığım komutlar varsa onların yerine geçiyor ve bu komutu kör olarak yazmama sebep oluyor. Aşağıdaki resimden daha iyi anlayabilirsiniz.

Yazdığım komut:
git clone https://github.com/pcdunyasitv/ANONSURF
Yazarken gördüğüm:

fontu değiştirmeyi denedinmi yaşadığın şeyi ingilizce nasıl anlatacağımı bilemediğim için google dan yardım alamıyorum ilk defa böyle birşey görüyorum font değiştirmeyi font boyu değiştirmeyi falan dene olmazsa ~/.config klasörünü silip baştan konfigure edebilirsin
Birde, env -i bash --norc komutunu denermisin.
Veya o olmazsa alttakini
export PS1='\[\e[1;35m\][\u:\w]\$\[\e[0;35m\] '
~/.bashrc dosyasına eklermisin?

Son düzenleme:
@gen2 env-i bash --norc komutu terminali değiştiriyor sadece. Yeni terminal açınca yine normal haliyle devam ediyor.

.bashrc dosyasının neresine ekleyeceğim onu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…