Kali Linux ve Ubuntu'ya NVIDIA driveri nasıl kurulur?

Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemimde iki tane Linux yazılımı var. Başlıkta gördüğünüz gibi, biri Kali Linux biri de Ubuntu. Ben bu işletim sistemlerini çalıştırırken NVIDIA'yı devre dışlı bırakmak zorunda kalıyorum. Grub ayarlarında NVIDIA'yı nouveau.modeset=0 yazarak devre dışı bırakıyorum.

Lapotpuma ikinci bir ekran bağladığım zaman NVIDIA devre dışı olduğu için algılamıyor ve işlemciye gereksiz yük bindiriyor.

Ben de bugün NVIDIA driveri kurmaya karar verdim, internette bir sürü farklı rehber video ve makale var fakat ben bundan önce yöntemlerden biri ile NVIDIA driveri kurmayı denediğim zaman kernel panic veya bunun türevi hatası aldım.

Kolay ve sıkıntısız şekilde nasıl kurarım?

Ubuntu'da Yazılım Güncelleştirici'de daha fazlasını gösteren bir buton vardı adını hatırlamıyorum. Ona basın çıkan yerden "Ek Sürücüler" sekmesine tıklayın Nvidia sürücüleri karşınıza çıkar.

Uç birimi açın;
"ubuntu-drivers devices" komutunu yazın. Yanında "recommended" yazan driveri not alın.
"sudo apt install nvidia-***" (*** : uyumlu driver) komutunu kullanarak işlemin tamamlanmasını bekleyin.
Bilgisayarı yeniden başlatın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı