Merhaba, ben virtualbox aracılığıyla kali linux kullanıyorum. Wifi alıcısı olarak Asus N10 Nano usb alıcısını kullanıyorum. Virtualbox'ın wifi alıcımı algılaması için gerekli ayarları yaptım. İnternet çalışıyor ama 5 dakika sonra kopuyor (Genellikle güncelleştirmeleri yüklerken.). Bunun "Wifi Power Save" ayarından kaynaklandığını fark ettim ve ayarı kapatıp tekrar denedim. Ben ayarı kapattığımda wifi da kendiliğinden kapandı. Wifi'ı açtığımda ise ayar otomatik olarak kendini tekrar açtı. Ne zaman denesem böyle oldu.Virtualbox'daki usb ikonu yeşil-kırmızı şeklinde yanıyor. Düzgün çalıştığını gösteren hali ise yanıp sönen yeşil şeklinde. Eğer "Wifi Power Save" ayarını kalıcı bir şekilde kapatabilirsem göz kırpan yeşil ışık şekline döneceğinden eminim çünkü ayarı manuel olarak kapattığımda normale dönüyor fakat çok sürmüyor. Oldukça fazla araştırma yaptım ve bulduklarımı da uyguladım. Mesela /etc/pm/power.d/wireless şeklinde bir dizin oluşturdum ve wireless dosyasına aşağıdaki 2 satır kodu yazdım:
#!/bin/sh
/sbin/iwconfig wlan0 power off
Sonra wireless dosyasına -x yetkisini verdim, işe yaramadı. Yardımlarınızı bekliyorum.(Yazıyı yabancı bir forum için İngilizce yazmıştım Türkçe'ye çevirince biraz garip oldu kusura bakmayın, anlaşılıyordur umarım.)