Kali Linux'a geçilir mi?

MX Linux,
Fedora,
Pop!_OS,
ArcoLinux,
Linux Mint,
Elementary OS,
EndeavourOS...

Bu dağıtımlara bakabilirsiniz.
Kali, yeni geçen kullanıcılar için pek iyi bir tercih olmayacaktır.
Gereksiz bir sürü tool ile sistemi şişirmeye gerek yok.
 
@Kernelginar Düşük bir sistem için en ideali ney?
Çoğu dağıtım düşük sistem için iyidir.
Xfce olursa gayet hafif.
İşleri ilerletirseniz Pencere Yöneticileri kullanıp kaynak tüketimini daha da düşürebilirsiniz.
 
Bilgisayar mühendisliği son sınıf birisi olarak şunu söyleyebilirim ki ben kali linuxı ana işletim sistemim yapacağım demek biraz absürt. Siber güvenlikçi arkadaşlarımız bile ana işletim sistemi olarak bu os'i kullanmıyorlar. Sanal bilgisayarlarda hacking toollarından yararlanabilmek için kurulum yapabiliyorlar. Windows kullanan çoğu arkadaşım ya docker ile kali containerı oluşturarak kullanıyorlar ya da WSL teknolojisini entegre ediyorlar. Size tavsiyem günlük kullanım için geliştirilen Linux distrolarını kullanmanız. Arzu ederseniz kolay bir şekilde istediğiniz custumizasyonu yapabilirsiniz. Linux dünyası özgür yazılım dünyasıdır. Dolayısıyla Linux çekirdeği bulunan her dağıtım aynı işleri yapabilirsiniz. İyi çalışmalar.


Edit: Windows'ta kalıp kalmama durumunu sormuşsunuz. Açıkçası yazılım konusunda Linux windowsa göre daha stabil çalışacaktır. Windows sistemlerde bazen anlamsız hatalarla karşılaşabiliyoruz. Linux minti ben de öneririm. Başlangıç için ideal bir dağıtım olacaktır ama ilerleyen süreçlerde işin içine girdikçe kendinizi kaptırıp sürekli distro değiştirirken bulabilirsiniz. Bunu yapmamanızı öneririm. Zaten herhangi bir distro ile istediğiniz şekilde kişiselleştirme yapmanız mümkün. Önemli olan linux çekirdeği.

Web ve python ile ilgilenecekseniz güzel bir vs code kurulumu ardından nodejs entegrasyonu yaparsınız. İhtiyacınıza uygun eklentilerle vs code'u güçlü bir hale getirerek güzel bir web ve/veya python başlangıcına hazır olabilirsiniz.

Bundan bir sene önce staja başladığım sırada linux'a geçiş yapmıştım. Şirket vue frameworkü ile web uygulamaları geliştiriyordu. Bütün işlerimi eksiksiz bir şekilde linuxta yapabilmiştim. Hatta windowsta karşıma çıkan sorunların çoğuyla muhatap bile olmamıştım. Karar sizin tabii ki...
 
Son düzenleme:
Bilgisayar mühendisliği son sınıf birisi olarak şunu söyleyebilirim ki ben kali linuxı ana işletim sistemim yapacağım demek biraz absürt. Siber güvenlikçi arkadaşlarımız bile ana işletim sistemi olarak bu os'i kullanmıyorlar. Sanal bilgisayarlarda hacking toollarından yararlanabilmek için kurulum yapabiliyorlar. Windows kullanan çoğu arkadaşım ya docker ile kali containerı oluşturarak kullanıyorlar ya da WSL teknolojisini entegre ediyorlar. Size tavsiyem günlük kullanım için geliştirilen Linux distrolarını kullanmanız. Arzu ederseniz kolay bir şekilde istediğiniz customizasyonu yapabilirsiniz. Linux dünyası özgür yazılım dünyasıdır. Dolayısıyla Linux çekirdeği bulunan her dağıtım aynı işleri yapabilirsiniz. İyi çalışmalar.
İlginiz için teşekkürler; Linux Distrolarından kastınız nedir tam olarak linux bilgim yok.
 
İlginiz için teşekkürler; Linux distrolarından kastınız nedir tam olarak Linux bilgim yok.

Linux distrosu, Linux dağıtımı demek. Linux dediğimiz işletim sistemi aslında bir çekirdek, distrolar ise bu çekirdeğin üzerinde topluluğun ya da şirketlerin kendi özelleştirmelerini yaptıkları farklı sürümleri. Linux Mint, Fedora, Kali, Arch, Manjaro gibi distrolar temelde aynı çekirdeği kullanan farklı dağıtımlardır.

Başlangıç için klasik öneriler şunlar: Linux Mint, Ubuntu, Kubuntu, Pardus, Manjaro...

Unutmadan ekleyeyim bugün içerisinde tekrardan Endeavour OS'e geçiş yapacağım. Hafif ve temiz bir dağıtımdır ama Arch tabanlı bir dağıtım olduğu için klasikleşen Debian tabanlı dağıtımlara göre alışması zor olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı