Kali Linux'da yeniyim ama hiçbir bilgim yok

Erenla

Hectopat
Makaleler
9
Arkadaşlar herkese selam. Linux işletim sistemi dikkatimi çekmişti bu yüzden sistemime Dual Boot ile Win 7 yanına Kali Linux kurdum. Merakımdan dolayı kurdum ve hayatımda hiç Linux kullanmadım yeni başlayanlar için başka Linux dağıtımı öneriyorlar ama ben bilmeyerek maalesef ki Kali yükledim ve 7 saat indirdi silmeyede kıyamıyorum üşeniyorum

Şimdi arkadaşlar sorum şu Kali Linux da yeni olduğum için ilk defa kullandığım için ne yapmam lazım kaliyi kaldırıp başka bir Linux mu kurayim yoksa Kali Linux kolay öğrenilir becerebilir miyim kullanabilir miyim sizce?
Şimdiden teşekkürler.

Senin amacın ne ilk önce? Pentesting mi? Hayır ise kaldırıp onun yerine Mint gibi dağıtımlar kur.

Penteresting dediğiniz nedir tam olarak hocam

Pentesting dediğim sızma testleri. İçinde sızma testleri için olan hazır araçlar geliyor. Siber güvenlik alanında gelişmek isteyen kişiler için uygun bir dağıtım.

Pentesting dediğim sızma testleri. İçinde sızma testleri için olan hazır araçlar geliyor. Siber güvenlik alanında gelişmek isteyen kişiler için uygun bir dağıtım.

Aslında o tür etik işler yapmak istiyorum.
Teşekkür ederim

Hocam hem o tür şeyler yapmak istiyorum bir de günlük kullanım olur mu sizce bir sıkınti.

Hocam hem o tür şeyler yapmak istiyorum bir de günlük kullanım olur mu sizce bir sıkınti.

Pentesting'e başlamadan önce Linux nedir, ne değildir öğren iyice. Mint son kullanıcı için uygun bir dağıtım, katoolin ile Kali'deki araçları da kurabilirsin hem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…