Kali Linux'ta HTML kod yazıp site kurmak mümkün müdür?

Ben başlangıç için Sublime Text öneriyorum;
Ben Dreamweaver ile başlamıştım o bile zorlamadı. Hatta FTP özellikleri falan çok daha yardımcı olmuştu. Sonra tabi kaçak kullanmanın kötü bir şey olduğuna akıl erdirince bıraktım VS Code kullandım ki VS Code bir hayli daha kolay. Ayrıca Live Server eklentileri vs. büyük kolaylık sağlar. Bir sorun olacağını sanmıyorum.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim bir sorum daha olacak Google indirmeye çalıştım olmadı en son ağustos ayında terminalde bir şeyler öğrenmeye çalışmıştım. Ama şu an terminal biraz değişmiş gibi sanki tam anlamadım olayı.
Alttan çizgi yapipucunda dolar var ve 5 6 ay önce böyle değildi sizce ne yapmalıyım eski sürüme geçmeli miyim?

1617700679521.png

Ben dreamweaver ile başlamıştım o bile zorlamadı. Hatta ftp özellikleri falan çok daha yardımcı olmuştu. Sonra tabii kaçak kullanmanın kötü bir şey olduğuna akıl erdirince bıraktım VS Code kullandım ki VS Code bir hayli daha kolay. Ayrıca Live server eklentileri vs. büyük kolaylık sağlar. Bir sorun olacağını sanmıyorum.

Hele bir Linux bir şey indirmeyi becereyim yapacağım ben de.

sizce ne yapmalıyım eski sürüme geçmeli miyim?
Hayır, sistemler daha iyi çalışması için güncelleniyor.
Google indirmeye çalıştım olmadı en son ağustos ayında terminalde bir şeyler öğrenmeye çalışmıştım.
Ctrl + Shift + V yerine Ctrl + V kullanmışsınız. Bu durum konsola ek şeyler yazdırmış. Komutu tekrar yapıştırın.
Ama şu an terminal biraz değişmiş gibi sanki tam anlamadım olayı.
Komutlar vs. aynı sadece başka bir bash (yanlış hatırlamıyorsam bash deniliyordu) kullanılıyor şu an.

CTRL + Shift + v yerine CTRL + v kullanmışsınız. Bu durum konsola ek şeyler yazdırmış. Komutu tekrar yapıştırın.

Komutlar vs. aynı sadece başka bir bash (yanlış hatırlamıyorsam bash deniliyordu) kullanılıyor şu an.

Anladım tekrar deneyeceğim gelişme olursa tekrar buraya bir şeyler yazarım.

CTRL + Shift + v yerine CTRL + v kullanmışsınız. Bu durum konsola ek şeyler yazdırmış. Komutu tekrar yapıştırın.

Makineyı Türk.

1617705304881.png

Şu yanındaki sayıları nasıl kapatırım alışkanlıktan gene CTRL v yaptım ):
1617705670826.png

Nerede hata yaptım ben yetkilerle ilgili bir sorun mu oldu.

Son düzenleme:
@kurabiyeed sayılar nasıl kapatılır hatırlamıyorum. Yetki hatası ise sudo kullanmadığınızdan dolayı oluşmakta. Bu durumdan Linux'u neredeyse hiç bilmediğinizi anlayabiliyorum. Kali sizin için çok gereksiz bir sistem. Önerim son kullanıcı dağıtımlarından biriyle başlayıp Linux kullanmaya alışmanızdır. Manjaro bunun için çok uygun. Sonra eğer isterseniz tekrar Kali kullanırsınız.

@kurabiyeed sayılar nasıl kapatılır hatırlamıyorum. Yetki hatası ise sudo kullanmadığınızdan dolayı oluşmakta. Bu durumdan Linux'u neredeyse hiç bilmediğinizi anlayabiliyorum. Kali sizin için çok gereksiz bir sistem. Önerim son kullanıcı dağıtımlarından biriyle başlayıp Linux kullanmaya alışmanızdır. Manjaro bunun için çok uygun. Sonra eğer isterseniz tekrar Kali kullanırsınız.

Tamamdır çok teşekkür ederim bu arada sudo ile denedim o da olmadı ):

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı