Kali Linux'ta maksimum gizlilik için neler yapılmalı?

Garip Gamerr

Hectopat
Gördüğüm bazı videolarda Linux açılınca otomatik olarak DNS değişiyor, Tor Browser açılıyor, VPN açılıyor. Bunları nasıl yapabilirim veya gizlilik için başka araçlar da var mıdır?

Maksimum gizlilik için;
Ana ağ bile gizli olacak, kişisel bir bilgisayar olmayacak. Yani işiniz bitince o bilgisayarla ilginiz olmayacak. Kırar mısınız, yakar mısınız, yoksa bit pazarında muamelesiz satar mısınız bilmem.
Kali veya başka penetrasyon dağıtımı canlı DVD'den kullanılacak. İşiniz bitince DVD imha edilecek.

Linux açılınca otomatik olarak DNS değişiyor

Kendin bunun icin bir script yazip, otomatik baslatma icin ayarlayabilirsin.
Ancak buna gerek yok gibi, resolv.conf dosyasina belirli bir DNS adresi girip, dosyayi kilitlemen yeterli.

Tor Browser açılıyor, VPN açılıyor.

Whonix'deki gibi tum ag Tor uzerinden otomatik olarak gecmeyecekse, elle acip kullanman yeterli olur bence.

gizlilik için başka araçlar da var mıdır?

macchanger paketi var, MAC adresi degistirmeye yariyor. Kullanislidir, tavsiye ederim.

Gördüğüm bazı videolarda Linux açılınca otomatik olarak DNS değişiyor, Tor Browser açılıyor, VPN açılıyor. Bunları nasıl yapabilirim veya gizlilik için başka araçlar da var mıdır?

Tor ağına girmek için anonysurf kurabilirsin ama browserı kuracaksan torun sitesinde var VPN istiyorsan benim de eskiden kullandığım ProtonVPN var onu kullanabilirsin yani suç işlemediysen bunlar sana yeterde artar bile.

Windows üzerinden kullandığınız Kali Linux'u hiçbir zaman gizli kullanamazsın çünkü Windows zaten seni izliyordur ve bunu kimse kanıtlayamaz. Ayrıca herhangi bir Linux distrosunda da gizliliğin %100 yapamazsın ama %99 yapabilirsin. Tabii çok fazla emek vermen gerekiyor ve gerekli bazı donanımlara ihtiyacın var. Konuya yazdığın kadarıyla çok fazla bilgin olmadığını anladım. İstersen coreboot hakkında biraz araştırma yapabilirsin. Bir de Windows bilgisayara sahipsen de Tails kullanmanı önerebilirim ama coreboot yapmadan kullandığın zaman gizliliğin %99 olmayacaktır.

Dns otomatik değiştirmenin ne gibi bir gizlilik önlemi var? Ben bunu bilmiyordum. Bildiğim kadarıyla en önemlisi ağ tarafında gizli olabilmek ve yakalanmamak için mac gizlemen gerekir. Tails bunu default olarak kullanıyor. Tabii tails bullet proof bir sistem değil. O yüzden internet sitesinden attack dökümanlarının hepsini okuyup önlemlerini alman gerekiyor.

VPN gizlilik için kullanılmaz. VPN kullanılabilir ama amacı farklıdır. VPN sadece seni Google gibi trackerlardan IP adresini korur. Hatta VPN seni izler ve logunu tutar. Belki 3.parti taraflara reklamını yapar. Mesela nordvpn, ExpressVPN vb. çoğu bilindik VPN tek bir şirkete bağlı olduğuna dair haberler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…