Kali Linux'ta Wi-Fi sorunu

Riduigu

Hectopat
Daha fazla  
Kali Linux 2019.4 kullanıyorum.
Sorunu Kali Linux 2016 da yaşamadım.

Wifi görünüyor ama evdeki wifi görünmüyor.

Gizli kablosuz ağa bağlan tıkladım bağlanmıyor.

Sanalda değil PC de kurulu!

Terminal açın ve Terminal'e "service network-manager start" eğer olmazsa "service network-manager restart" yazın.

Eğer yukarıda verdiğim komut işe yaramaz ise "nmcli networking on" yazın ve deneyin. Bunlar dışında aklıma gelen başka bir çözüm yolu yok.

Onun dışında Kali Linux'u Hack veya Siber Güvenlik öğrenmek için kullanmayacaksınız lütfen kurmayın. Kali Linux genel ev kullanımı ve oyun oynamak için uygun değildir birçok sorun ile karşılaşacaksınız. Çünkü Kali Linux varsayılan olarak size "root" yetkileri verir ve bu Linux sistemlerinde ciddi anlamda tehlikeli bir şeydir. Ayrıca size genel Linux keyfini verecek ekstra bir program, sürücü yüklemeye kalkmaz.

Wi-Fi listesi görünüyor ama evdeki ağı algılamıyor. Acaba Wi-Fi kartım değişti diye mi? 2016'da başka kullanıyordum.

Siber güvenlik dersi alıyorum Udemy'den.

Son düzenleyen: Moderatör:
modprobe -r wl

rfkill unblock all

modprobe wl

depmod -a

ip link set wlp3s0 up

systemctl stop NetworkManager; sleep 5; systemctl start NetworkManager

Şu komutları sırasıyla girmeyi deneyin. Manjaro forumlarında buldum, aynı komutların Kali Linux için de çalışacağını düşünüyorum. Eğer wifi çalışırsa bir de sistemi yeniden başlatıp tekrardan deneyin. Yeniden başlattıktan sonra da çalışıyorsa bir sıkıntı kalmamıştır. Ayrıca bu sorunu o kartla yaşayan bir tek siz değilsiniz.

Olmadı ama birşey dicem telden paylaşınca telin interneti görünüyor ama evdeki hala görünmüyor.

Olmadı ama birşey dicem telden paylaşınca telin interneti görünüyor ama evdeki hala görünmüyor.
Peki başka bir Linux dağıtımında veya Windows'ta düzgün bir şekilde çalışıyor mu? Bir de "lspci -vnn | grep Network" ve "iwconfig" çıktılarını buraya atabilir misiniz.

Peki başka bir Linux dağıtımında veya Windows'ta düzgün bir şekilde çalışıyor mu? Bir de "lspci -vnn | grep Network" ve "iwconfig" çıktılarını buraya atabilir misiniz.
Evet.
Kod:
root@gizliplayer365-kali:~# lspci -vnn | grep Network
07:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Inc. and subsidiaries BCM43227 802.11b/g/n [14e4:4358]

root@gizliplayer365-kali:~# iwconfig
lo        no wireless extensions.

usb0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11  ESSID:off/any
          Mode:Managed  Access Point: Not-Associated   Tx-Power=20 dBm  
          Retry short limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off

eth0      no wireless extensions.

root@gizliplayer365-kali:~#

Dosya Ekleri

• 1576390588156.png
    97,4 KB · Görüntüleme: 500
Sırasıyla:
1) Eğer daha önceden Broadcom sürücülerini yüklemeye çalıştıysanız yaptığınız bütün değişiklikleri geri alın. Eğer bir şey yapmadıysanız bu adımı geçin.

2) "apt update"

3) "update-pciids"

4) Sistemi yeniden başlatın.

5) "apt install bcmwl-kernel-source"

6) Sistemi yeniden başlatın.

[14e4:4358] PCI.ID'li kartınızın sürücü paketi adı "bcmwl-kernel-source" (zaten adımları yazarken belirttiğim gibi). Bunu kurduktan sonra sürcüleriniz de bir eksik olmaması lazım. Diğer işletim sistemlerinde de çalıştığına göre eksik olabilecek şeyin bu olduğunu düşünüyorum.

NOT: Başlarına "sudo" eklemiştim ama zaten Kali Linux'ta root yetkilerine sahip olduğunuz için "sudo" komutunu kaldırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…