Kali vs Arch Linux

laespade

Centipat
Daha fazla  
Linux kullanmayı temel düzeyde biliyorum, bu aralar siber güvenlik ile uğraşıyorum. Herkes Kali diyor, nedeni sadece için hazır Tool'ları mı merak ediyorum. Eğer tek sebep bu ise bu Tool'lar Arch Linux'a yüklenmiyor mu? Yani neden illa Kali veya Black Arch? Günlük kullanımda da kullanacağım bu arada Dual boot yapıp.

Kali'nin tek artısı toolların hazır gelmesi. Başka bir dağıtıma da o toolların aynısını kurulabiliyor. Arch Linux için de Black Arch reposu var. Kali ana makinede kullanmak için berbat bir dağıtım. Dolayısıyla istediğin dağıtımı kullanabilirsin. Gereken toolları istediğinde kurabilirsin.

Kali kurmanın hiçbir artısı yok, Kali'de hazır gelen toollar Arch'a da yüklenebiliyor.

Ben Parrot kullanıyorum ve daha çok seviyorum, Kali daha ofansif yani halihazırda gelen toollar daha çok bu yönde, elbette kendiniz ek toollar ile özelleştirebilirsiniz. Parrot arayüz ve daha esneklik sunduğu için tercih edilebiliritesi benim için daha çok, bunun yanında gizlilik kısmı da gayet hoş.

Kali Linux dediğin şey bir toolbox/sandbox. Profesyonel olarak çalışıyorsun diyelim. Bir şirketten iş aldın. Yeni bir Kali Linux VM'i açıp o şirketle ilgili çalışıyorsun. İşin bitince raporunu yazıp o VM'i silip yeni işin için yeni VM açıyorsun. Ana makinende kullanmıyorsun yani. Ana makinende herhangi bir son kullanıcı dağıtımını kur. Sonrasında istediğin toolları yükle. Özellikle Arch ve Debian tabanlı dağıtımlarda aradığın her şeyi bulabilirsin. Benim önerim CachyOS.

Günlük kullanim yapacaksaniz Repoları dagitimiza ekleyebilirsiniz. ve evet toollar Arch linux'a kurulur.

Black arch veya Kali tercih meselesi.
Sadece siber güvenlikle uğraşılacak ve toolları yüklemekle zahmete girmek istemiyorsanız kurulabilir.

Ama Toolları normal bir distroda kurup kullanmak daha mantıklı.
Bende Kali veya Black arch kurulmasını gereksiz buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…