Kalıcı taşınabilir disk önerisi

Bütçe
2000

EnesK01

Decapat
Bilgisayardaki önemli fotoğraf ve videoları kalıcı olarak bir taşınabilir SSD'ye aktarmak istiyordum ancak bir videoda inceleyen adam bunların uzun ömürlü depolama olarak kullanılamayacağını söylemiş. Bu konu doğru mu, alternatif yöntemler nelerdir? Veya önerebileceğiniz taşınabilir SSD var mı uzun ömürlü? Bilen yazarsa sevinirim önemli ve ona göre hareket edeceğim. Fiyatı 2K'yı geçmesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun ömürlü istiyorsan SSD değil HDD alman gerekiyor dostum. Taşınabilir bir disk almanı önermem hem gereksiz pahalı oluyorlar hem de kaliteli olmuyorlar. Tavsiyem WD'nin çok kaliteli ve uzun ömürlü diskleri var onlardan alıp bir HDD kutusuna koyman. Rahatlıkla hem taşırsın hem de uzun ömürlü bir diskin olur. SSD'lerin sağlıkları hemen düşüyorlar. Okuma/yazma hızlarını kısa sürede kaybedebiliyorlar ama bendeki basit bir laptop içinden çıkan Toshiba diskin sağlığı aradan 6 yıl geçmesine rağmen performans ve sağlığı halen %100. Toshiba, WD, Seagate gibi markalar alabilirsin.

En guvenilir yolu bulut depolomadir. Google Drive en ucuz fiyati sunuyor diye biliyorum. Eger benim gibi mahremiyet konusunda cekiniyorsaniz dosyalarinizi sifreleyip orada barindirabilirsiniz. Onun disinda Next Cloud'i oneririm.

Bulut depolamada dosyalarinizi sifreli barindirmak icin bu videodaki adimlari uygulayabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

WD Blue alabilirsin daha uzun ömürlü ve depolama amacıyla üretilmiş bir seri. Paran var ise sunucuların kullandığı WD Gold alabilirsin.
Bulut depolamacılığı tavsiye kesinlikle etmem. Güvenli olabilir ama kullanışlı değil. Yüzlerce GB'yi Türkiye şartlarında ortalama 4Mbps hızla upload etmek bile haftalar sürer. Tekrar veriyi indireyim desen ayrı çile yükleyim desen ayrı çile. En iyi bir HDD at içine verileri oradan oraya taşı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…