Kalınan dersler ortalamayı nasıl etkiler?

Yer
Ankara
2 dersten kaldım ortalama 1.94, bir tanede koşullu geçer var. Bu dönem ortalamayı yükseltirsem koşullu geçer düzelir değil mi?

Ayrıca alttan alacağım dersleri verince onların notu misal 2. sınıf 1. dönemde,1. sınıf 1. dönemin dersini verirsem hangisinin ortalamasını etkiler?
Son olarak eğer ki 2. sınıf 1. dönemde verdim diyelim ve geçtiğim ders 2. sınıf 1. dönemi etkiledi, AGNO'ya etkisi nasıl olacak?
Yani alttan aldığım dersin genel AGNO'ya etkisi nasıl olur? Yani bir dönem 30 kredilik ders diğer dönem 37 kredilik ders vermiş olacağım. Bunların AGNO'ya etkisi aynı olamaz değil mi?

Aldığın ders sayısı arttıkça toplam kredi miktarı arttığı için GANO'daki değişim daha az olur. Örneğin dönem başı 30 kredi ders alabiliyorsanız, 6 kredilik bir ders 1. sınıf 1. dönemde %20 etkilerken 2. sınıf 2. dönemde etkisi 6/90 olacağından %7.5 olur.

2 dersten kaldım ortalama 1.94, bir tanede koşullu geçer var. Bu dönem ortalamayı yükseltirsem koşullu geçer düzelir değil mi?
Koşullu geçer dediği bu derse bağlı bir ders varsa onu alabiliyorsun, ama mezun olurken GANO'na bakılıyor ona göre ders geçti/geçmedi oluyor.

Son düzenleme:
Aldığın ders sayısı arttıkça toplam kredi miktarı arttığı için GANO'daki değişim daha az olur. Örneğin dönem başı 30 kredi ders alabiliyorsanız, 6 kredilik bir ders 1. sınıf 1. dönemde %20 etkilerken 2. sınıf 2. dönemde etkisi 6/90 olacağından %7.5 olur.

Koşullu geçer dediği bu derse bağlı bir ders varsa onu alabiliyorsun, ama mezun olurken GANO'na bakılıyor ona göre ders geçti/geçmedi oluyor.

Ama 4 sene sonundaki GANO için alttan üstten almanın bir artısı eksisi yok. Değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı