Kalıntı bırakmadan program kaldırma

tNcr

Kilopat
Kaldırdığımız programlarda arkada dosya, kayıt defterinde kalıntı bırakmadan kökten kaldıran ücretsiz ve içerisinde zararlı yazılım olmayan bir program aramaktayım. Geek adlı programı kullanıyorum ama virustotal.com'dan bakınca içerisinde 3 adet virus olduğunu belirtti. Windows'un kendi antivirus programın taratınca sıkıntı yok gözüküyor ama genede benzer temiz bir program kullanmak istiyorum. Önerebileceğiniz varsa memnum olurum.

Ek yazılımlar ile uygulama kaldırmayı doğru bulmuyorum. Kendi Uninstaller yazılımı ile kaldırıp dosya konumuna, AppData konumuna ve ProgramData konumuna kendim bakıyorum. Arta kalan dosyaları kendim temizliyorum.

"Bulk Crap Uninstaller" açık kaynak, ücretsiz, reklamsız, güvenilir..

Bu arada IO Bit de güvenilirdir, hatta hızlı ve güzel bir arayüze de sahiptir ancak ikide bir reklam gösterir, başka uygulamalar kurmaya kalkar vs.

Antivirus uygulamaları da bu reklam gösteren ve yeni uygulama kurulumunu çağıran servisleri (bir exe'nin bir başka exe çağırması) tehdit olarak görür ondan alarm verir.

Son düzenleme:
IObit Uninstaller gibi saçma sapan şeyleri yükleme. Şu programı önerenler bilgisayardan elini çeksin gözünü seveyim ya. HiBit, Geek veya Revo Uninstaller kullan kardeşim güvenilir sade, hızlı.
Çok sert bir söylem olmuş, Neden böyle düşünüyorsunuz? Bugün herhangi bir arama motoruna "Best Uninstaller for Windows" yazdığınızda IOBit'i ilk 5'e koymayacak tek bir site yok.

Ben de Bulk Crap Uninstaller'a denemek için geçmeden önce yıllarca IOBit Uninstaller kullandım, tek bir hatasını görmedim. Üstelik işim gereği çokça yükleme-kaldırma eylemi gerçekleştiriyorum. Reklamları dışında sıkıcı bir yanı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…