Kaliteli ethernet kablosu önerisi

Her sürüm kendine göre daha büyük veri taşıma kapasitesine sahip ve erişim hızı yüksek ben olsam bir CAT8 kablo araştırması yapıp alırdım.

Hocam saygı duyuyorum ama bana göre internet taşıma için kullanacaksa gereksiz. Ben şu an 1000 Mbps kullanıyorum. Kullandığım kablo Ugreen 6E 10 GB kapasiteli ve 10 metre olarak kullanıyorum. 1 metre ile denediğimle arasında fark görmedim. Kablo kalitesi çok önemli.

Hocam saygı duyuyorum ama bana göre internet taşıma için kullanacaksa gereksiz. Ben şu an 1000 Mbps kullanıyorum. Kullandığım kablo Ugreen 6E 10 GB kapasiteli ve 10 metre olarak kullanıyorum. 1 metre ile denediğimle arasında fark görmedim. Kablo kalitesi çok önemli.
Ezber sadece sürümler arasındaki detaylar ve farklar çok fazla kabaca aradaki farklar

CAT5 Kablo standardı 100Mb/s (100 MHz)’e kadarperformans sağlar.

CAT6 Cat6 kablolar ofis içlerinden daha çok ana omurga hatlarında kullanılmıştır. Cat6 kablo ile 55 metreye kadar olan mesafelerde 10Gb/s (250MHz)’e kadar performans elde edilebilir. Daha yüksek mesafelerde ise -Cat5e ile aynı- 1000Mb/s (100 MHz)’e kadar performans sağlar.

CAT7 Cat7 kablolar korumalı yapıdadır, veri merkezlerinde ve büyük kurumsal ağlardakullanım için uygundur. 10Gb/s (1000 MHz)’e kadar performans sağlamaktadır.Cat7 laboratuvar ortamında yapılan testlerde kablo 50 metrede 40Gb/s ve hatta15 metrede 100Gb/s kadar iletme özelliğini başarıyla göstermiştir.

CAT8 CAT8 kablolar, önceki Ethernet kablosu türlerine göre daha yüksek bant genişliği sunar. 25/40 Gigabit Ethernet ve hatta 100 Gigabit Ethernet gibi çok yüksek hızlarda kullanılabilirler. Bu, yoğun veri merkezi ortamları veya büyük ölçekli ağlarda kullanım için uygundur.

CAT5 kablo standardı 100Mb/s (100 MHz)'e kadarperformans sağlar.

CAT6 CAT6 kablolar ofis içlerinden daha çok ana omurga hatlarında kullanılmıştır. CAT6 kablo ile 55 metreye kadar olan mesafelerde 10Gb/s (250MHz)'e kadar performans elde edilebilir. Daha yüksek mesafelerde ise -CAT5e ile aynı- 1000Mb/s (100 MHz)'e kadar performans sağlar.

CAT7 CAT7 kablolar korumalı yapıdadır, veri merkezlerinde ve büyük kurumsal ağlardakullanım için uygundur. 10Gb/s (1000 MHz)'e kadar performans sağlamaktadır. CAT7 laboratuvar ortamında yapılan testlerde kablo 50 metrede 40Gb/s ve hatta15 metrede 100Gb/s kadar iletme özelliğini başarıyla göstermiştir.

CAT8 CAT8 kablolar, önceki Ethernet kablosu türlerine göre daha yüksek bant genişliği sunar. 25/40 gigabit Ethernet ve hatta 100 gigabit Ethernet gibi çok yüksek hızlarda kullanılabilirler. Bu, yoğun veri merkezi ortamları veya büyük ölçekli ağlarda kullanım için uygundur.

Buradan anlaşılıyor ki ev kullanımı için Türkiye şartlarında CAT6 yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı