Kaliteli Gaming Monitör Tavsiyesi

EVrenus

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar
Yaklaşık 4-5 ay önce aldığım monitörümün ekranında bir sıkıntı oldu ve garantiye gönderdim durumu belli değil ancak iade olmasını istemiştim.

Bahsettiğim Monitör

2080 TI ekran kartım var ve tam kalitede oyun oynamak için önereceğiniz başka bir monitör var mı acaba maksimum 7000 TL ve vatanbilgisayarda bulunması gerek çünkü iade talebim kabul olması halinde bana kupon vericeklermiş yani para iadesi yapmıyorlarmış.

G-SYNC şart diye düşünüyorum ayrıca 2K ve en az 24 inç olarak düşünüyorum fikirlere açığım zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler ediyorum

Artık freesync monitörlerde de gsync çalışıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Alacağın monitörde dikkat edilecek hususlar:
144 HZ
1 Ms tepki süresi,
freesync ( artık nvidia gsync, freesync monitörlerde çalışıyor),
düşük input lag,
yansıma engelleyici teknoloji (gözün yorulmasın ve yüzüne ekran ışığı vurmasın diye düşük parlaklık seçtiğinde bu sefer etraftaki yansımalar belirginleşmesin diye),
titreşim engelleyen teknoloji,
Varsa Lfc teknolojisi ( oyunda fps freesync ve gsync'in çalışma aralığının altına düşerse Lfc devreye giriyor ve gelen kareyi 2 defa veriyor. 35 fps oluyor 70 fps. Bu Gsync sertifikasının şartıdır ve bazı freesync monitörlerde de bulunuyor),
En az 8 bit olmalı (6bit+frc yerine gerçek 8 bit olsa iyi olur)
Bu özelliklerden hepsinin olduğu da olur birçoğunun olduğu da.

freesync olayını biliyorum ancak yinede pek güvenemiyorum yırtılma olur diye. Ayrıca "çözünürlük değiştirmek gerekiyormuş bazen yada 165 hz de açamıyorsan 144 hz denemen falan gerekiyormuş" gibi şeyler duydum konu hakkındaki düşünceniz nedir acaba ?

İadeniz kabul edildikten sonra konuyu öne çıkartırsanız öneride bulunurum.

Tamamdır teşekkürler

Burada daha fazla bilgi var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Hangi olasılıkla "çözünürlük değiştirmek gerekiyormuş bazen yada 165 hz de açamıyorsan 144 hz denemen falan gerekiyormuş" dendiği hakkında hiçbir fikrim yok.
Monitörün tazeleme hızlarının üstü için oyundan veya ekran kartı driverından kare hızı sınırlamayı aktif edersen monitör tazeleme oranının üstü çizilmediğinden yırtılma vs. olmaz. Yapılan input lag testlerinde oyunun içinden kare hızını sınırlamanın önerildiği, ekran kartı driverı ile kare hızı sınırlayınca input lag arttığı tespit edilmiştir.
Freesync ve gsync aktif edildiğinde oluşan input lag olayı da gözardı edilecek boyuttadır. İlgili test:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…