Kaliteli oyun kaydı alamıyorum

TurkuazGül

Megapat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
XFX RX5700XT 8GB
32GB RAM
Meslek
Yazar
Arkadaşlar ne olur bana yardım edin çünkü kafayı yemek üzereyim. İnternete saatlerce araştırma yaptım ama sorunumu bir türlü çözemedim. Yüksek donanımlı bir PC'ye sahip olmama rağmen oyunlarda kayıt aldığımda videonun kalitesi ciddi oranda düşüyor. YouTube'dan OBS için kayıt ayarları yapmama rağmen görüntü kalitesi ciddi anlamda bozuluyor. Buna nasıl engel olacağım?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 3600.
XFX RX 5700XT.
32 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ne olur bana yardım edin çünkü kafayı yemek üzereyim. İnternete saatlerce araştırma yaptım ama sorunumu bir türlü çözemedim. Yüksek donanımlı bir PC'ye sahip olmama rağmen oyunlarda kayıt aldığımda videonun kalitesi ciddi oranda düşüyor. YouTube'dan OBS için kayıt ayarları yapmama rağmen görüntü kalitesi ciddi anlamda bozuluyor. Buna nasıl engel olacağım?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 3600.
XFX RX 5700XT.
32 GB RAM.

OBS üzerinden 1080p 60 FPS oyun videosu için 10.000 bitrate verin.

Dosya Ekleri

• obs.png
    obs.png
    24,8 KB · Görüntüleme: 34
Oran kontrolünü CBR yapıp bitratei 15000 girip dener misin.

Video sekmesindeki ayarların ne? Çözünürlük ve fps.
Video sekmesindeki ayarlarım da bu şekilde. Dediğini test edeceğim.

Oran kontrolünü CBR yapıp bitratei 15000 girip dener misin.

Video sekmesindeki ayarların ne? Çözünürlük ve fps.
Dediğin tavsiyeyi denedim fakat çok daha kötü oldu.

Dosya Ekleri

• OBS 2.png
    OBS 2.png
    27 KB · Görüntüleme: 34
Birde gelişmiş kısmında video renderer DX seç OpenGL ise. Yine olmazsa ilk attığın resimdeki video kodlayıcıyı yine h264 ama ekran kartı seçip deneyebilirsin.

Birde gelişmiş kısmında video renderer DX seç OpenGL ise. Yine olmazsa ilk attığın resimdeki video kodlayıcıyı yine h264 ama ekran kartı seçip deneyebilirsin.
Zaten o şekilde hocam. Oran kontrolünü CQP yapınca diğerlerine nazaran daha iyi kayıt alıyorum.

Son olarak video kodlayıcıyı NVENC H264 ekran kartı seçebilirsin ve üstündeki kayıt formatını da mpeg4 seçebilirsin aklıma başka bir şey gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı