Kaliteli tablet önerisi

lychnobite06

Decapat
Daha fazla  
Honor Magic Pad 2 - Samsung S9+ -Samsung S10+
Arasında kaldım.
Ekran kalitesi en çok öncelik verdiğim şeyler bu bağlamda dynamic AMOLED X2 ekrana dahip S9+ ve S10+ ekranı daha iyi olması gerekirken 650 nit parlaklık seviyesi yüzünden AMOLED ekrana ve 1600NIT parlaklığa sahip Magic Pad 2'den daha kötü ve cansız duruyorlar. Bununla birlikte Magic Pad 2'nin bu iki modele göre en büyük dezavantajı işlemcisinin bu ikisine göre kötü olması, uzun süre güncelleme almayacak olması (benim için problem değil), ve yanında gönderdikleri klavyeli kılıf ve kalem yüzünden fiyatı şişirmeleri. Her ne kadar bu aksesuarlar hediye şeklinde lanse edilse de tablet fiyatına en az 5 bin TL ekliyor(zannımca) ve ben bu iki aksesuarı da kullanmak istemedigim için boş yere fazladan para vermiş olacağım gibi. Samsung S9+ ve S10+ 30 bin bandında iken Honor'un bu aksesuar mevzusu yüzünden Magic Pad 2 26 bin bandinda geziyor ve aralarında sadece 4 bin TL fiyat farkı kalmış oluyor.

Ekran hariç Samsung'un bu 2 modeli de Honor'dan iyi ancak birbirlerine karşı bazı artı ve eksileri mevcut;

Samsung S9+
İşlemcisi biraz daha kötü ancak stabil ve ısınmıyor.
Ekranda yansıma yüzünden kendinizi görebiliyorsunuz.
Parmak izi tutuyor.

Samsung S10+
İşlemcisi daha iyi ama çok ısınıyor.
Ekranda mat bir yüzey yapmışlar kendinizi görmüyorsunuz.
Parmak izi tutmuyor.

Bu üç cihaz hariç ekran kalitesi en az OLED olan ve bir degeri minimum 1600 civarı olan Magic Pad 2 alternatifi başka cihaz göremedim maalesef geriye bu seçenekler kalmış oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Hocam Şimdi Eğer ekran kalitesi senin için en önemli şeyse, Magic Pad 2 bu üçü arasında öne çıkıyor çünkü OLED panel ve 1600 nit parlaklık sayesinde görüntü olarak Samsung’lardan daha canlı ve net duruyor. Samsung S9+ ve S10+’daki Dynamic AMOLED X2 paneller kağıt üstünde kaliteli olsa da sadece 650 nit parlaklığa sahipler ve özellikle güneşli ortamlarda yetersiz kalıyor, ayrıca yansıma sorunu da var. Magic Pad 2’de yansıma daha az, ekran daha parlak ve renkler daha canlı görünüyor, yani sadece “görüntü” açısından bakarsan Honor net bir şekilde önde. Ama iş sadece ekranla bitmiyor. Magic Pad 2'nin işlemcisi Samsung’lara göre belirgin şekilde daha zayıf, özellikle uzun vadeli performansta seni yarı yolda bırakabilir. Güncelleme durumu da sıkıntılı ama sen zaten onu çok umursamadığını söylemişsin. Asıl sıkıntı şu: yanında verdikleri kalem ve klavyeli kılıf, aslında hediye değil; fiyatın üstüne 4-5 bin TL koyuyorlar ve sen bunları kullanmayacaksan boşuna para vermiş oluyorsun. Bu da Magic Pad 2’nin avantajını biraz götürüyor çünkü S9+ 30 bin civarına bulunabiliyorken Magic Pad 2 de aksesuarlarla birlikte 26 bin civarına geliyor, aradaki fiyat farkı 4 bin TL'ye kadar düşüyor. Bu noktada Samsung’ların artılarına bakmak lazım. S9+’ın işlemcisi S10+’a göre biraz daha düşük ama daha serin çalışıyor ve stabil. S10+ daha güçlü bir işlemciye sahip ama çok ısınıyor, özellikle oyun ya da ağır işler yapacaksan fark ediyor. Ekran tarafında S9+ parlak ama yansımalı ve parmak izi bırakıyor, S10+’ta ise mat ekran sayesinde yansıma yok ve parmak izi de tutmuyor. Yani aralarında performans ve kullanım konforu açısından denge var. Sonuç olarak ekran senin için her şeyse ve performanstan biraz fedakarlık edebilirim diyorsan Magic Pad 2 iş görür ama o aksesuar mevzusu can sıkıcı. Uzun ömür, güçlü işlemci ve dengeli kullanım istiyorsan S10+’a yönel, sadece ekran biraz daha sönük kalır ama genel anlamda daha mantıklı bir yatırım olur. S9+ ise daha serin ve stabil çalıştığı için daha sakin kullanım için uygun ama S10+’ın yanında biraz geride kalıyor.

Ne için kullancaksınız bilmiyorum ama Magic Pad 2'nin işlemcisi o kadar kötü bir işlemci değil tabii karşılaştırınca daha kötü ama yine de yeterli (ne iş yapacağınızı ne kadar kullanmayı planladığınızı bilmeden söylüyorum.)
Tabletleri canlı denediniz mi?

Tab S10+

Son düzenleme:
Honor Magic Pad 2 kullanıyorum. İşlemci konusunda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Magic Pad 2.

Honor Magic Pad 2 kullanıyorum. İşlemci konusunda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
Hocam klavyesi geforce now üzerinden oyun oynarken yeterli gelir mi, yoksa gecikmeler yaşanır mı acaba

Teşekkürler

Hocam çoğunlukla medya tüketimi ve bulut teknolojisi ile bilgisayar oyunları oynayacağım bu yüzden işlemciden çok ekran kalitesine önem veriyorum ve honorun diğer cihazlardan (s10+,S9+) 2 kat daha güzel durduğunu düşünüyorum ve bu tabletleri elime alıp denemiştim evet. Ancak marka olarak honor değilde Samsung vardı kafamda buna rağmen honorun ekranı ve nit değeri kadar alternatif olamayınca mecbur honora yönelmek zorunda kaldım.

Son düzenleme:
Hocam dışarıda güneşin altında medya tüketip bulut servislerinden oyun oynayacaksanız Honor düşünülebilir. Samsung'un yansıma önleyici katmanı daha fazla nite sahip ekranla benzer performans göstermesini sağlar bence ayrıca Samsung'un ikinci el piyasası daha iyi satarken daha az para kaybıyla elinizden cihazı çıkartabilirsiniz. Bu tabletler genel anlamda büyük paralar verince insan kendisini boşlukta hissediyor. >25bin TL'lik bir cihazın sadece internet bağlantısı dışında başka bir iş yapmadığını fark edince, tablet alma seçiminin hatalı bir karar olduğunu anlayım tableti elinizden çıkarmak isteyebilirsiniz. Tab S9 kullandım 6ay, sadece ders çalışıyordum cihazla ve verdiğim paraya göre hiçbir özelliğini kullanamadığım ve ucuz telefonumunda ( Galaxy M14) işimi gördüğünü fark ettiğimde cihazımı satıp kitaplar aldım. Yani tabletler spesifik bir neden yoksa para israfı olabiliyor benim tavsiyem, yansıma önleyici kaplama fazladan nite sahip ekran etkisi oluşturur Magic Pad2 ile tek farkı nit ise Tab S10 Plus alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…