Liste uzun fakat; madde, alkol, kumar, sigara gibi bağımlılıkları olan ve kendini geliştirmekten uzak insanları dahil ederim. Her şey hakkında bilgisi olmayıp fikir sahibi olan tiplerden de uzak durmak lazım.
@ahmttunc, ekleme yapmak isterim: Kumar bağımlılığı olan birisinden kesinlikle uzak durun. Sürekli borç para ister, borç para vermezseniz de sizi kötü birisi olarak tanımlar. Paranızın dilencisi olacağınıza kötü biri olun, daha iyi. Kumar bağımlısına verdiğiniz borç parayı da geri alamazsınız %99 çünkü o parayı, doğrudan gidip kumara basar ve o parayı kumarda kaybeder. Kumarın kazananı olmaz.
@ahmttunc, ekleme yapmak isterim: Kumar bağımlılığı olan birisinden kesinlikle uzak durun. Sürekli borç para ister, borç para vermezseniz de sizi kötü birisi olarak tanımlar. Paranızın dilencisi olacağınıza kötü biri olun, daha iyi.
Aynen öyle. Kumar bağımlısı kendini gün geçtikçe bitirmeye mahkum eder. Her gün daha kötü olur, çakaldan medet umar. Sistemi kandırdığını sanıp tüm parasını çar çur eder.
@ahmttunc ama bilmez ki sistem planlıdır ve kimseye kazandırmaz. Kazandırır gibi yapar ama kazandırmaz. Herkese kazandırsaydı, bu adamlar nasıl kaar edecek? Bu yüzden ne kumara bulaşın ne de kumara bulaşmış bir arkadaş edinin.