Kalitesiz PSU'dan kaliteli PSU'ya geçiş

Yer
Trabzon
Daha fazla  
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Kullandığım sistemde eskiden takılı olan Frisby FOEM 300W PSU vardı. Ve bir takım sebeplerden dolayı FSP 500W'a geçtim. Sebepler:

1) Fanı arızalandı, rölantideki araba gibi rın rın rın rın diye çalışıyordu.
2) Artık belli ki yanmaya başladı, çok fazla yanık kokmaya başladı.
3) Acayip fazla ses yapıyordu.

Gerçekten hiç böyle bir fark beklemiyordum. PC çok sessiz oldu. Ve en önemlisi PC daha stabil ve daha fazla FPS verir oldu. Gerçekten FPS artışı oldu. Bekliyordum da zaten. Ve bir de PC açılış suresi de azaldı. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz ve yaşadıklarınız var mı? Merak ettim. Bu arada konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim, pek emin olamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Kullandığım sistemde eskiden takılı olan Frisby FOEM 300W PSU vardı. Ve bir takım sebeplerden dolayı FSP 500W'a geçtim. Sebepler:

1) Fanı arızalandı, rölantideki araba gibi rın rın rın rın diye çalışıyordu.
2) Artık belli ki yanmaya başladı, çok fazla yanık kokmaya başladı.
3) Acayip fazla ses yapıyordu.

Gerçekten hiç böyle bir fark beklemiyordum. PC çok sessiz oldu. Ve en önemlisi PC daha stabil ve daha fazla FPS verir oldu. Gerçekten FPS artışı oldu. Bekliyordum da zaten. Ve bir de PC açılış suresi de azaldı. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz ve yaşadıklarınız var mı? Merak ettim. Bu arada konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim, pek emin olamadım.

Alınmaması gereken PSU markaları.
Frisby
Gamepower.
Rampage
Power Boost.
Game booster.
Hadron.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
Not: Bunları kullanıcı yorumlarına bakarak ve forumda kullanan arkadaşların deneyimlerine bakarak yazdım.

Son düzenleme:
PSU; bir bilgisayarın en önemli elemanıdır. Elimizdeki ekipman, çok cüzi derecede voltaj farklılıkları ile çalışmaktadır ve o voltajların dengesi, sürekliliği materyallerin de performansına direkt etkilidir. Düzgün çıkışlara sahip bir PSU, ekipman ömründen başlamak üzere pek çok etkiye sahiptir.

Hayırlı olsun.
Teşekkürler.
PSU; bir bilgisayarın en önemli elemanıdır. Elimizdeki ekipman, çok cüzi derecede voltaj farklılıkları ile çalışmaktadır ve o voltajların dengesi, sürekliliği ekipmanların da performansına direkt etkilidir. Düzgün çıkışlara sahip bir PSU, ekipman ömründen başlamak üzere pek çok etkiye sahiptir.
Elimde o vardı. Değiştirmedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı