Kalitesiz PSU'yu UPS ile güvenilir hale getirmek

INDEPENDENCES

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Bütçe doğrultusunda aşağıdaki sistemi satın aldım ancak PSU sanırım Game Booster veya Power Boost yani namı diğer C4. UPS (KGK) olduğundan PSU'yu pek fazla önemsemiyorum netice de voltaj dalgalanmaları, ani kapanma (elektrik kesintisi) gibi durumlardan hiçbir şekilde etkilenmiyorum. Kısacası bu PSU'yu sadece güç sağlaması adına kullanacağım ancak gelgelelim ki içim hiç rahat değil ama bütçeyi de zaten çok fazla aştığımdan dolayı bu yıl herhangi bir yükseltme yapmam söz konusu da olamaz.
Çok mu düşünüyorum, çok mu kuruntu yapıyorum bilmiyorum. En azından konuyla alakalı tecrübesi olanların değerli görüşlerini bekliyor olacağım.

Teşekkürler.

İyi bir UPS olması şebeke kaynaklı sorunların önüne geçecek olsa da, bileşenlerinizi UPS beslemiyor, PSU besliyor. Bu sebeple PSU'da meydana gelebilecek bir sorunu UPS'in önlemesi mümkün değil. PSU'nuzu iyi bir model ile değiştirin en kısa sürede.

Ayrıca tam PSU modeli nedir? Bildiğim kadarıyla o markalar her ne kadar önerilmese de, UPS kombinasyonuyla C4 gibi bir etki yaratmaz.

Benim anakartımı işlemcimi yakan PSU elektrik kesintisinde yakmıştı. Normal olarak 1 yıl kullanmıştım başına bir şey gelmeden. Kesinti ve dalgalanmalar bence en büyük problem. OCP sertifikası varsa idare eder. Kullanılabilir ama mümkün olduğunda değiştirin.

Sizin bahsettiğiniz biraz akım korumasız PSU'lara kayıyor. Bizim bomba diye tabir ettiğimiz olan PSU'lar zaten kendi kendini patlatıyor.

Elektrik kesintisine karşı korur, PSU'nun kendisinde dalgalanma yaşanırsa korumaz.

Kalitesiz Psu lardaki sorun sadece dalgalanma ve kesinti değil ki üzerinde yazan değerleri sınırda vermeleri ve kalitesiz bilesenlerinin olması. Sürekli sınırlarda güç çekilen psu nun kalitesiz kapasitorleri sisebilir hatta patlayabilir mosfetler aşırı isınarak bozulabilir bozulma sirasinda anakarta veya diger bilesenlere zarar verebilir . Ups ne kadar engelleyebilir bilinmez.

İnanın bilmiyorum. İtopya da her hangi bir bilgi yer almıyor kasanın ilan sayfasına girdiğimde. Muhtemelen kasayla aynı marka PSU gönderirler. Kasa satış sayfası: GameBooster GB-G101B 650w 80+ Bronze USB 3.0 Mesh ARGB Fanli Gaming Kasa | ITOPYA

Bunu hesaba kattım ancak ben sınırda güç çekeceğini düşünmediğim için rahat davrandım biraz.

Elektrik kesintisine karşı korur, PSU'nun kendisinde dalgalanma yaşanırsa korumaz.
Dalgalanma kendiliğinden oluşan bir şey mi yoksa OC gibi işlemleri yapmak mı gerekiyor? Sadece Bios üzerinden Profile#1 seçerek RAM'lere OC yaptım.

Tahmin ettiğim üzere GameBooster isimli markanın güç kaynağı mevcut.

En sondaki etiketi yanlış atmışım @Dutchman hocamıza atacaktım kusura bakmayın @avis1 üstat.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…