Kalp ameliyatı sonrası Hava Harp Okulu'na girilebilir mi?

Boşluk_1

Hectopat
Daha fazla  
Bu soruyu sormam muhtemelen saçma olacak fakat internette net bir cevaba ulaşamadım. Hava Harp Okulu'na kalp rahatsızlığı olan biri ameliyat olduktan sonra girebilir mi? Bu ameliyatı geçirmesine rağmen gidilebilecek bir askeri üniversite var mı?

Hocam hakim değilim konuya lakin muhtemelen bilgisi olan bir doktorun görüşünü almanız en mantıklısı olacaktır.

Hayır. Astsubay okulu subay okulu SDG olsun giremezsiniz maalesef ki.

Açık mı yoksa damar açma filan mı? Açık ise almazlar.

Açık mı yoksa damar açma filan mı? Açık ise almazlar.

Kusura bakma hocam geç gördüm cevap verdiğini. Ben ASD hastasıyım. Ameliyatı damardan girerek yapıyorlar. Kısacası açık ameliyat yapmıyorlar

Kusura bakma hocam geç gördüm cevap verdiğini. Ben ASD hastasıyım. Ameliyatı damardan girerek yapıyorlar. Kısacası açık ameliyat yapmıyorlar
Kurula çıkman gerekiyor, onlar karar verirler elverişli olup olmadığına. Bir şey demek güç ama amaliyat başarılı geçtiyse kalp ritmi bozukluğu kalp yetmezliği gibi sorunlar yoksa sorun olmaması lazım. Askerlik şubesine filan danışmayı dene bi.

Teşekkürler fakat son bir soru sormam lazım. Hava Harp Okulu'na gitme olasılığım az da olsa var mı? Yoksa bu yazdıkların Kara Harp Okulu gibi okullar(Yani havacı olmayan okullar) için mi geçerli?

Teşekkürler fakat son bir soru sormam lazım. Hava Harp Okulu'na gitme olasılığım az da olsa var mı? Yoksa bu yazdıkların Kara Harp Okulu gibi okullar(Yani havacı olmayan okullar) için mi geçerli?

Askerlik alımına göre daha çok inceliyorlar ama rahatsızlık kalmadıysa ve kalıcı hasar yoksa kabul edilme şansın yüksek harp okulu ya da diğer okullar için de aynı. Kesin kararı askeri hastane ve kurul karar veriyor. Askeri hastane, başvuracağın okul ya da şube ile görüşmen daha faydalı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…