Kalp kapakçığı kaçağı askerliğe engel mi?

KomutanLogarra

Centipat
Daha fazla  
Benim doğuştan kalp kapakçığımda az da olsa bir kaçak vardı. 2 3 sene önce kontrole gittiğimde ne azalma ne artma var denmişti. Tekrar askerlikten önce kontrole gideceğim. Acaba askerliğe engel bir durum mu bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim. Bende erken yorulma yapıyor.

Kaçak miktarına bağlı. Az dediğinize göre sorun olmaz bence. Kardiyoloji daha iyi bilir.

Kaçak miktarına bağlı. Az dediğinize göre sorun olmaz bence. Kardiyoloji daha iyi bilir.
Kafamı karıştıran 1 sene önce kuzenim aynı benim gibi kaçağı azdı ama muayene olduğu profesör, askeriye risk almaz deyip, askerlik yapamaz raporu verdi ve askeri kurul da onayladı, askere gitmedi. Onun da şuan yaşamına engel fazla bir durumu yok. Benim gibi yorgunluk yapıyor, ağır işler yapamıyor sadece.

Arkadaşın dediği gibi doktora da bağlı.

Bende anjiyo ve baloncuk ameliyatı oldum kalp kapakçığında daralma vardı, 6 yaşındayken oldum seneler geçti, askerlik sırasına enfeksiyon kapabilirsin ne olur olmaz ben göndermek istemiyorum gitsende 3 ayda oradan sevk alabilirsin filan dedi. Bende pardon filmindeki gibi üstelemedim açıkçası. ama gündelik hayatta bir engelim yok açık ameliyat da olmadım.

Kurul da onayladıysa çok da üstelememek lazım. O zaman size başka bir soru sormak istiyorum. Sonraki zamanda hiç memuriyet için başvuru yaptınız mı? Yaptıysanız askere gitmediğiniz için reddedildiniz mi? Benim bildiğim masa başı bir memuriyette problem olmuyor.
Polislik, bekçilik gibi vb. işlerde sorun oluyordu galiba.

Maalesef yapmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…