Kalp kırmadan erkeğe nasıl mesafe konur?

Hayatimda ilk defa boyle biri cikiyor. Normal erkek arkadaslarim 1 saatte bir mesajima donerdi ders hakkinda sorunca cok kizardim. Kimseye de umut vermedim. Cocugu sadece haftada 1 gun goruyordum o kadar onda da nasilsin iyi misin? Ben anlamıyorum nasıl sevgi gosterdigimi dusundu. Mizacen de sertimdir. Ben sanmiyorum ya genelde ders hakkinda yaziyor. Belki de canı sıkılıyordur, cunku cok konuskan.

Seviyordur belki. Mesafe koyduğunuzu anladığı anda zaten kalbi kırılır.

@Ayla9080, kişinin iç dünyasının ya da geçmişte neler yaşadığını bilemezsiniz. Birinin çok konuşkan olmasıyla bunu anlayamazsınız. Çocuğu net olarak tanımadığım için net yorum yapmam doğru olmaz. Geçmiş deneyim, tecrübelere dayanarak konuşuyorum ve bu durum genellikle şaşmıyor. Bu başta ders olur, sonra bir yerlere çağırma olur, sonra kişinin açılması olur genelde ve kişinin hayallerini de bilemezsiniz. Başta hayal kurup kurup sonra sizden istediği yanıtı, karşılığı geri alamazsa da başınıza bela olur, size takıntılı olur. Sadece bunu söyleyebilirim. İstediğinizi yapmakta elbette özgürsünüz. Sizin yerinizde olsam, sonradan başıma bela etmek yerine açıkçası karşıma alır, konuşur ve o istediği niyetten olmayacağını belirtirdim. Arkadaşlığa devam etmek istemesi ya da istememesi de kendi kararı.

Bizim insanımızın genel sorunu da rahatsız olduğu durumu açık açık belirtememesi ya da belirtmek istememesi. Rahatsız olduğunuzu açıkçası belirtmelisiniz. Yok, kısa mesaj yazayım, mesajına geç döneyim, mesajına cevap vermeyeyim tarzı taktikler hiçbir zaman tutmaz. Tam tersine karşı tarafı sinir ediyor. Arkadaşınıza durumu düzgünce belirtin, kırılmalık ya da küsmelik durum da yok. Rahatsız olduğunuz durumu belirteceksiniz. Buna da kırılıyorsa kendince birtakım sorunları vardır, bu kişi bir süre sonra illaki bela olur. Bunları da buraya not etmiş olayım.

Erkekler kızlarla yakın arkadaş olamaz. Nedeni işte bu.

Bunu her zaman diyorum. Arkadaş olabilir, olamaz demiyorum ama yakın arkadaş olamaz. Kızlar da bu durumu kendi aleyhine kullanıyor. Erkeğin gösterdiği ilgi ve alakayı kendi kız arkadaşlarından belki de alamayacak, bedava ilgi kaynağı varken elinde tutmak istiyor, göndermek istemiyor. Konu sahibi arkadaş da aynı. Her ne kadar inkar etse de durum tamamıyla bu. Konu sahibi arkadaşın da bedava ilgi hoşuna gidiyor ama bu durum bir süre sonra başına bela olacak ve gene ben haklı çıkacağım. Hep haklı çıkan birisi olmayı da pek sevmem ama boşa da konuştuğumu düşünmüyorum. Belli deneyim ve tecrübeye dayanarak konuşuyorum.

Erkeklerin de kendini kullandırmaması gerek. Mesela burada konu sahibi arkadaşın, arkadaşı da hatalı. Bir arkadaşlık/sevgililik ilişkisinde sürekli yazan taraf ben oluyorsam, o muhabbeti sürdürmüyorum genelde. Olması gereken de bu. İnsanların kendisini niye ezik konumuna düşürdüğünü de açıkçası anlamıyorum. Kız kısa kısa da cevap veriyormuş, buradan anlaması gerekirdi. Muhabbeti sürdüren taraf hep kişi ise biraz salması lazım. Sonra olur olmadık kız ve erkekler kendisini bir halt zannedip o davranışlarını diğer kişilere de yansıtıyor.

Konu sahibi, çocuğun çok iyi birisi olduğunu ve uzaklaştırmak istemediğini belirtiyor. Bir kız, çıkarı olmadığı bir erkeği yanında kolay kolay tutmaz. Bunu da unutmayın arkadaşlar. Eğer bir çıkarı yoksa asla yanında tutmaz, özellikle de kızlar. Onların doğasına aykırı bu. Kızlar doğası gereği sürekli ve sürekli yanında çıkarı olan bir erkeği tutmak ister. Çıkarı ve güçlü olan bir erkeği.

En az kırılacağı yöntem açık açık söylemektir. Yapamıyorum dersen, oyalarsan asıl o zaman kırılır; hem vaktini hem duygularını çalmış olursun. Söylediğinde başta kötü hissedecek ama kısa sürede atlatacak, söylemezsen uzun periyotta yorulacak ve uzun süre kırgın kalacaktır.

Erkekler kızlarla yakın arkadaş olamaz. Nedeni işte bu.
Herkes için geçerli değil hocam bu. Gençlerde hormonların ve duyguların etkisiyle hoşlantıya kaymak yaygın görülse de yaş geçtikçe ve olgunlaştıkça bu durum ciddi manada azalıyor. Hele ki başkasıyla sağlam bir ilişkisi varsa kimse girmiyor o topa. Bu olayı genellemek bana sapkınlık gibi geliyor, sosyal medyaya sorsak herkes birbirini düdüklüyor.

Sana tekrardan aciklama yapmacagim, anlamiyorsun zaten. Sadece sunu diyeyim kimse sizin 3 kurusluk ilginize muhtac degil.

Siz daha ozgur bir kentte yasiyorsunuz sanirim. Sonra kizlarla konusamayinca neden konusamiyorum utaniyorum diyorlar. Kizlari sadece objelestiriyorlar. Bu ilgi laflarini soyleyen kisinin de hayatini merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayla9080, tam cevap vereceğimde mesajı düzenlemişsin, mesajı düzenlememiş haline göre cevap veriyor, daha da ben de cevap vermeyeceğim. Merak etme. Kimsenin üç kuruşluk ilgisine muhtaç değilsin ama erkeklerle arkadaşlık ediyorsun ve kızların sahte arkadaşlık kurduğunu, yalancı ve üçkağıtçı olduğunu belirtmişsin kendin. İşte ilgi eksiğini de oradan kapatıyorsun. O kadar uzun uzun mesaj yazıp sonra düzenlemişsin çünkü haksız çıkacağını biliyorsun. Mesele senin ya da benim haklı/haksız çıkmam değil ama siz her ne kadar kabullenmek istemeseniz de bazı gerçekler var, bunların gerçek olduğunu siz de biliyorsunuz. Mesele para ödemek/ödememek değil, siz her istediğinizde yanınızda birisi kesinlikle olacağı için onun rahatlığı da var. Erkeklerin yaşadığı hayatı bilmeden bomboş konuşmayın, sizi aşar bu. Kimsenin üç kuruşluk ilgisine muhtaç değilsen de gidip kızlarla arkadaşlık kurabilirsin, erkeklerle arkadaşlık kurmak daha çok hoşuna gidiyormuş ya. Neden acaba? İyi sosyaller!

Siz daha ozgur bir kentte yasiyorsunuz sanirim. Sonra kizlarla konusamayinca neden konusamiyorum utaniyorum diyorlar. Kizlari sadece objelestiriyorlar. Bu ilgi laflarini soyleyen kisinin de hayatini merak ediyorum.
Hepimiz insanız; ilginin, çıkarın cinsiyetle alakası yok. İnsanoğlunun içinde olan şeyler bunlar. Karşılıklı çıkar olmasa insanların sosyal bağ kurmaya ihtiyacı olmaz zaten. Sorun, çıkar ve ilgi için karşındakini kandırmaya başladığın zaman başlar. Bazıları bunu kaçırıyor maalesef.

Sen o kafada bakarsan erkekler de birbiriyle arkadaslik kuruyor. O zaman siz de ilgi muhtacisiniz. Ben de gay mi diyeyim o zaman. Bu nasıl bir bakis acisi ya. Silme sebebim anlamayan kisiyle munakasaya girmemek, sana kendimi ispatlamak zorunda degilim, onceden de anlattim. Herhalde senle muhatap olan herkes sana ilgi duyuyor. Ondan dolayi biriyle arkadasligini ilgiyle baglantiliyorsun. Cok ekstrem bir şey geliyor sana. Arkadas ol gec bu kadar ayrintiya inme tavsiyem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…