Kamburluk nasıl geçer?

IX. Corleone

Hectopat
Yer
Corleone
18 yaşındayım ve birazcık kamburum var ama beni rahatsız ediyor açıkçası. Nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz? Sırt kısmında herhangi bir sorunum yok yalnızca boynum biraz önde. Bazı egzersizler gördüm ellerini duvara dayayıp kendini aşağı ittirip sırtını gerdiriyorsun ama bu da sırt kamburu için olsa gerek ki pek bir faydasını göremedim. Kamburluk için doktora giden varsa yardımcı olabilir mi acaba? Bende en yakın zamanda doktora görünmeyi düşünüyorum ama bundan önce sizin de yorumlarınızı merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende kifoz vardı gittim doktora spor yapmamı ve kilo vermemi önerdi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben şu abimizin anlatımını ve verdiği egzersizleri beğeniyorum. Genel olarak da gördüğüm bu şekilde rahatlatıyorsunuz. Yalnız siz yine de doktora gitmeden kendinizi çok zorlamayın derim. Ben de günde 10 saat civarı bilgisayar başındayım 1 saatte bir kalkar hareket ederim, sporumu yaparım yine evde, esneme hareketleri ve bol su. Kilo da etkiler mutlaka. Ben arada boyun esnetmesi yapıyorum, sola sağa ileri geri boynu esneterek rahatlatmak gerekiyor.

Bu kadar oturmama ve hareketsiz olmama rağmen bel ve boyun ağrım yok şu an, ha ne durumda bilmiyorum ama rahatsızlığım yok. Esnemeler ve spor gerçekten önemli.

Git salona yazıl agam eğer salona gitmem dersen günlük hayat içinde kambur durmamaya çalış internette bir sürü bilgi var bunula ilgili. Yani benim de kamburluğum vardı 3 4 yıl önce spora gittim kalıcı düzeldi bir de gün için de kambur durmamaya özen gösterdim.

Postür düzeltme egzersizleri var onlara bakabilirsiniz veya daha büyük bir kambur ve skolyozunuz varsa Ortopedi/Travmatooloji bölümlerine randevu alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…