Çözüldü Kan tahlilinde testosteron değeri yazmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TridentKng

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar ben geçen ay kan tahlili vermiştim o zaman aklıma pek takılmamıştı ama şimdi merak ettim, yaptırdığım kan tahlilimde testosteron değerim yazmıyor. Sağlık ocağında kan tahlili vermiştim. Normalde kan tahlilinde östrojen, testosteron gibi değerler yer almaz mı?

Dosya Ekleri

• Enabiz-Tahlilleri.pdf
    144,7 KB · Görüntüleme: 9
Çözüm
Testosteron için özel test olur ayrı kan testi yoluyla ölçülür. Genellikle sabah erken saatlerde (8:00-10:00 arası) testosteron düzeyleri en yüksek seviyelerde olduğu için bu saatlerde kan örneği alınır. Kan örneği, genellikle koldaki bir damardan alınır hormon testinde vücutta önemli görevleri bulunan hormonların seviyelerine bakılır. Mesela tiroid hormonu, östrojen hormonu, progesteron hormonu, testosteron hormonu ve kortizol hormonu.

Bu arada işin görüldüyse çözüm işaretlersen sevinirim gerçekten ihtiyacım var
Özel olarak istenmesi gerekiyor diye biliyorum rutin testlerde yer almaz.

Peki sadece testosteron değil tüm hormonlarıma baktırmak istesem kan tahlili bunun için yeterli oluyor mu yoksa farklı testler de yaptırmam gerekecek mi?

Testosteron için özel test olur ayrı kan testi yoluyla ölçülür. Genellikle sabah erken saatlerde (8:00-10:00 arası) testosteron düzeyleri en yüksek seviyelerde olduğu için bu saatlerde kan örneği alınır. Kan örneği, genellikle koldaki bir damardan alınır hormon testinde vücutta önemli görevleri bulunan hormonların seviyelerine bakılır. Mesela tiroid hormonu, östrojen hormonu, progesteron hormonu, testosteron hormonu ve kortizol hormonu.

Bu arada işin görüldüyse çözüm işaretlersen sevinirim gerçekten ihtiyacım var

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…