Kan testi yaptırmazsak ne olur?

Doktor kan testi vermen gerek dediyse o gün hemen hemşireler alabiliyor kanı aşağıda. Testin çıkması Aile Hekimliği ise bir günü falan buluyor. Yani kan testi için tekrar gün almasına gerek yoktu.
Ayrıca sonuçlar internetten -e nabızdan- alınabiliyor.

Şunların hepsini yarım günden kısa sürede yaptım desem. İstanbul'da yaşıyorum bu arada. Hadi kan testi sonucunu saymıyorum kabul ediyorum o bir günü bulabiliyor.

2 hafta önce anneannemi götürdüm cuma gittik. Pazartesiye kan vermeye geldik. Salı günü sonucu göstermeye geldik. Yaşanmış ilk elden tecrübe edilmiş yorumdur.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Aynen defalarca yaşanmışı anlatıyorum ben de. Ayrıca @Toprakvv 'nin dediği gibi e-nabız'dan sonuçlar çok hızlı geliyor.

Herkes doktorun açısından yazmış ama ben de hastanın açısından yazayım.
Kan tahlillerinde çoğu genel kanlar - sabah verildiğini farz edersek - öğleden sonra çıkacaktır ki bazı kanlar aç(Açlık şekeri, AST, ALT vb. ''En doğru değerler açken çıkıyor'') ve sabah(Tiroid hormonları açısından istenen testler ve kan şekeri testleri vb.) istenmektedir ve öğleden sonra en geç 15:00'a çıkmaktadır. Doktor özel kan tahlilleri istediyse bu süreler 1-14 gün arası değişebiliyor ancak dış labaratuvar gidiyorsa bu süreler 1-3 aya kadar(Özel testler de bu süreler olabiliyor) uzayabilmektedir. Hekimler özellikle sabahları hastaları bitirip öğleden sonra da sonuç bakabilmektedir.

Normal bir muayene de aynı gün muayene edilip, öğleden sonrada hastaya durumuna göre reçete yazılıp, gönderilmektedir. Aynı zamanda devlet hastanelerinde tüm sonuçlar E-Nabız işlenmektedir ancak araştırma ve üniversite hastanelerinde bazı sonuçlar kendi sonuç sitelerinde bakılabiliyor. Tüm sonuçlar çıktığında böylelikle hekime gidilebiliyor, zaman kaybı en aza indirgenmiş oluyor. Detaylı tetkik istenmediği takdirde muayeneler ve tedaviler uzun olmamaktadır.

Doğrusu hastalığın araştırılması gerekiyorsa bu kısa süreli hastane süreleri pek mümkün olmuyor çünkü birçok branş doktoruna gidilebiliyor, ek tetkikler istenebiliyor, radyolojik istemler olabiliyor. Kar - zarar dengesi açısından sağlık daha önde basıyor, böyle durumlarda araştırılmadığı takdirde ilerde çok büyük sorunlara sebebiyet verebiliyor. Zaman kaybını en aza indirmek açısından E-Nabız sistemi üzerinden takip edip sonuçları, öyle hekime gitmek zaman kazandırmaktadır.

Randevu açısından sabah 7:30 - 9:00'a kadar bazı poliniklik hekimleri normal randevusuz hasta kabul etmektedir. Sabahın erken vakitlerinde gidildiğinde sıra alınabiliyor. MHRS üzerinden alınmaya çalıştığında 16:00'da randevular açılmaktadır yoğunluğa bağlı sıralar hemen bitebilmektedir.

Zaman açısından sağlık daha önemli, eğer sağlık olmazsa ne işe devam edilebilir ne de günlük normal hayata. O yüzden bir şekilde işden izin alınıp ve hekimden rapor alınabilirse - çoğu hekim raporu sorun etmemektedir - sorun olmamaktadır.

@uuradymn Önce sağlık diyerekten, sağlık ihmale getirilmemelidir. Tavsiyem; bir şekilde zamandan istifade ederek genel muayene ve tetkiklerinizi olmanız. Doktorunuzun tavsiyelerine ve isteklerine uygulamaya çalışmanızdır.

Dipnot: Doktorunuzdan çıkarken rapor almayı unutmayınız, hekimler geçmişe yönelik rapor verememektedir. Daha sonrasında ilgili iş yönetimine raporu ibraz edebilirsiniz.

Geçmiş olsun!

Merhaba. Kan alma numune testi yaptırmazsanız hekiminiz testiniz yapılamadığı için herhangi bir ICD-10 kodlu tanı ve tanılar koyamaz. Ayrıca @Muhammed Furkan Külekci'ye de katılıyorum, sonuçlar en geç 15.00'te çıkacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…