Kanada'dan işlemci önerisi

kubicayir

Decapat
Daha fazla  
Kanada'dan islemci aldiracagim. Orta segment ustu bir islemci almayi dusunuyorum. Hep AMD kullandim bir kere de Intel kullanmak istiyorum. Oradan gelecek islemciye gore sistem toplayacagim. Cok pahali olmamak sarti ile beni uzun sure idare edecek yuksek performansli bir islemci istiyorum. AMD de olabilir onerilerinizi bekliyorum.

AM5 soket AMD tarafının bütün işlemcileriyle uyumlu uzun süre destekleyeceği soket. Ryzen 5 5700 aldın diyelim. İleride 2026'da çıkmış bir işlemciye anakart değiştirmeden geçebilirsin demek.

İntel tarafında geçebileceğin seçenekler kısıtlı oluyor genelde.

Intel yerine AMD oneriyorsunuz yani. Neden AMD mesela?

Hocam şimdi şöyle son 3-4 yıldır AMD işlemci zirvede. F/P ürünü aynı fiyata satılan Intel işlemciden performans olarak çok daha önde. Güç tüketimi ve sıcaklıkta daha verimli. Anakart ömrü ve upgrade yolu uzun olması mesela AM4 → 2017'den 2023'e kadar destek verdi.
Render/çoklu çekirdek işlerde AMD önde.

BIOS, optimizasyon ayarları çok geniş
AMD, kullanıcıya işlemcinin sınırlarıyla oynama özgürlüğü tanıyor.
PBO, Curve Optimizer, undervolt ile hem performans artıyor hem sıcaklık düşüyor.
Intel'de ayar çok sınırlı.

5800x3D – 7800x3D – 9800x3D gibi X3D modeller oyun performansında dünyanın en iyileri.
  • Daha yüksek FPS.
  • Daha stabil frametime.
  • GPU'yu daha iyi besleme.
Aynı fiyata Intel'in verebildiği yok. Oyun odaklı birine AMD bariz daha mantıklı.

Artık ekran kartında bile tüm tercihler AMD tarafına dönmüş durumda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı