Kanada'ya öğrenci olarak nasıl gidilir?

Makaleler
14
Daha fazla  
Merhabalar. Hayalim ya hukuk okuyup savcı olmak (sözel) veya yazılım okuyarak yazılım mühendisi olmak (sayısal). Ayrıca yurt dışında, özellikle de Kanada'da yaşamak istiyorum. Masraf çok önemli değil, ben bir şekilde hallederim. Şu an 7. sınıfım ve sizce hangi bölümü Kanada'da okumalıyım, Kanada'da okumazsam bu mesleklerden hangisi ile Kanada'ya göç etmem daha kolay olur? Bu meslekler dışında hangileri ile daha kolay gidebilirim, yoksa bunları düşünmek için çok mu erken? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar için para ayırman lazım yazılım daha kolay olur herhalde hem kendi dilin olmayan bir dil konuşucaksın avukat işi zor ayrıca neden Kanada? Daha güzel ülkeler var.
10-15 bin dolardan çok daha fazla gerekir hocam.

Liseni Türkiye'de oku dil bu süreçte dil öğren kendini geliştir her koşula hazır hale gel sonuçta orada kimsen olmayacak ve ben Amerika'ya gitmek için araştırdığımda bankaya gelmeden önce 15000 dolar gibi bir ücret yatırman gerekiyor yoksa gelemiyorsun bu para tamamen senin fakat bu parayı bankana koymadan universiteye giremiyorsun.

Arkadaşım gitti bu civarlarda bir ücret ödedi.

Dostum Kanada zaten sık sık göçmen alan bir ülke. Kendi çalışan açıklarını bu şekilde kapatıyorlar. Yanlış bilmiyorsam, senin burada okuduğun hukuk, başka ülkelerde hiçbir işine yaramıyor. Çünkü anayasalar farklı, her şey farklı. Yazılım zaten fazlasıyla ilgi gören bir sektör. Sektördeki kişi sayısı her geçen gün artıyor. Bu mesleklerle Kanadaya gidemezsin demiyorum fakat zor olur. Onun yerine yurt dışına daha kolay gidebilen mesleklere göz at derim.

Bunlar için para ayırman lazım yazılım daha kolay olur herhalde hem kendi dilin olmayan bir dil konuşucaksın avukat işi zor ayrıca neden Kanada? Daha güzel ülkeler var.
Abi öncelikle teşekkürler, sonra da o senin fikrin.
10-15 bin dolardan çok daha fazla gerekir hocam.
Teşekkürler.
Teşekkürler. Sence hangi mesleklerle daha kolay olur?
Teşekkürler.

Hepinize bir sorum daha var. Okulu falan Türkiyede okuyup sonrasında Kanada veya ABD'YE taşınan bir tanıdığınız varsa ona nasıl gittiğini ve giderken yaşadığı zorluklar gibi şeyleri sorar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…