Kanal tedavisinde uyuşturma var mıdır?

roademka

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar birazdan kanal tedavisi olacagım. Kanal tedavisinda ağzı uyuşturma var mı ve çok acıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yerine göre değişir, özel hastahane ise kesinlikle uyuşturur fakat devlet hastanelerini bilmiyorum, bana dolgu yaparken uyuşturmamıştılar. Uyuşturma yoksa sıkıntı büyük ama varsa birşey hissetmezsin.

Ben devlette yaptırdım. 4 seans olmak üzere 4 farklı yere kanal tedavisi yaptırmıştım ve her seansta uyuşturdular.

İğnenin acısı elbet oluyor ama o acıyı şöyle anlatayım. Balık yerken anlık olarak kılçığın diş etine batması gibi düşün. Anlık olarak acıyor ama sonrasında hiçbir şey yok, için rahat olsun.

Arkadaşlar birazdan kanal tedavisi olacagım. Kanal tedavisinda ağzı uyuşturma var mı ve çok acıyor mu?

Derinliğine göre uyuşturma yapılıyor. Eğer çok derin değil ve çok acıtmayacak ise uyuşturmuyorlar ama doktor yine de sana soruyor. Doktor sana söyler zaten uyuşturmaya gerek yok veya var diye. Devlette de soruyorlar.

Ağrının en az şekilde hissedilmesi için birkaç noktadan anestezi yapılabiliyor. Ama anestezi geçtikten sonra da ağrı hissedebilirsiniz. Doktorunuz büyük ihtimalle ağrı kesici tavsiyesinde bulunacaktır.

Uyusturmazsalar duramazsın zaten. Kanal tedavisi direkt sinirlere etki ediyor.

Kanal tedavisinde lokal anestezi vardır, uyuşturulur. Zaten uyuşturulmadan ona katlanabileceğinizi sanmıyorum.
Ayrıca çürük çok ilerlediyse bütün çenenizi bile uyuşturabilirler zira oradaki enfeksiyon uyuşmayı engeller.
Bir acı hissetmezsiniz, sadece dişinizi hissedersiniz.

Yok dişimde çürük yok zaten ama sallanma var sinirlerde zedelenme olmuş galiba (daha girmedim kanal tedavisine)

Ben 3-4 ay önce kanal tedavisi oldum. Diş etime iğne vurdu ve başladı. Ben acı hissettiğimi belli edince tekrar vurdu. Hiç acımadı diyemem. Dişimin içini oydu, sinirlerimi aldı, içini temizledi ve doldurdu. Dişimi kazırkenki o hissiyat kötüydü dişimin içine ilaç koydu ve geçici madde ile doldurdu. 1 ay sonra geçici maddeyi kaldırıp dolgu yaptı (bu sefer sinirler olmadığı için hiçbir şey hissetmedim )

Uyuşturmadan yapılabilecek bir şey değil.

Kanal tedavisinden sonra hiç ağrı hissetmedim. Ağrı kesici ilaç kullanmadım.

O çektiğim ağrılardan sonra kanal tedavisi olduğuma şükretmiştim. Şu an tedavili dişim cillop gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…