Kangoo araba istop ediyor

Nicodoz

Hectopat
Bazı arabalarda 2. viteste ne kadar yavaşlasa da araba istop etmiyor veya 3. viteste hızın düşerse istop etmiyor.
Ama bizim arabada 2. viteste mesela yavaşlarsan bayağı zınk istop ediyor. Bu neden oluyor?

Peugeot 301 sürdüm dün, 2. viteste yavaşlasa da istop etmiyor.
Kangoo'da 2. viteste hızın düşerse direkt istop ediyor (can sıkıcı).

Yeni yeni araba sürmeyi öğreniyorum. neden oluyor bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arabanın gücüyle de alakalı. Eski arabalar çok yavaş hızda 1. vitesi isteyebilir. Alışırsın sürdükçe.

Benzin, dizel olması fark eder. Tork güçleri fark eder. Yeni, eski sistem olması fark eder.
Birçok etken var. Söylediğine göre yenisin, zamanla alışırsın.

Herhangi bir pedala basmadan seyahatten bahsediyorsun sanırım. Dizel hiçbir araçta yaşamadım, yaşanacağını da sanmıyorum ama benzinli 1-2 araçta yaşadım. Teki LPG'li idi. LPG tam ne zaman kullanılıyor bilmiyorum.

Deviri kontrol et, çok azalınca gaz ver.
Hafif rampa bile olsa gaz vermende fayda var.

Umarım frene hiç dokunmuyorsundur. Dediğim olayın olduğu araçlarda 2. vitese geçtiğin an tüm pedallardan ayağını çeksen gittiği yere kadar gider. Devri düşürecek bir hareket yaparsan (frene basmak gibi) çok az miktar azaldıysa geri kazanabilir ama bir yerden sonra kazanması mümkün olmaz ve stop eder.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı