Neden bilmiyorum ama kimse Dead Island serisi ile blood rayne oyunlarını tavsiye etmemiş. Gerçi günümüze göre blood rayne oyunları bayağı eski kalabilir ama ara sıra girip, adam kesmek için ikinci oyun yine oynanılabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde Dead Island oyunlarını kesinlikle tavsiye ederim. İlk oyunları bile aşırı derecede eski hissettirmez. Kaldı ki ikinci oyunu da çıktı zaten.
Hala ilgileniyorsanız;
- Agony
- Scorn
Bir göz atabilirsiniz. Öyle soluksuz aksiyon oyunları değiller ama kan-revan içinde rahatsız edici türde oyun arıyorsanız işinizi görürler.
Oynadım iki seriyide.Darkness Serisi
Hotline Miami Serisi
Buna da bir bakarım. Eski dediğm görsel tarz değil bildiğin eski oyun moder pc de çalıştırma zor olan.Eski olmasın demişsin fakat ULTRAKILL'i öneririm. Güzel, kanlı ve hızlı bir oyun.
Kesinlikle oynamadılarım var elimdeki şu an oynadıklarımı bitirdiğimde buradan dönüm seçer seçer oynarım teşekkürler.Şimdiye kadar kesin oynamışsınızdır diye düşünüyorum ama yinede yazayım dedim. Aşağıda belirttiğim oyunlardan hiç oynamadığınız veya bilmediğiniz var mı? Bu arada bazı oyunlarda vahşet, şiddet, kanlı içerik kısımları diğerlerine oranla çok daha az olabilir ama yinede yazmak istediğim ve aklıma gelen her oyunu yazdım.
Ayrıca içlerinden bazısı o kadar eski oyunlar ki artık Steam üzerinde bulamayabilirsiniz. Bu durumda GOG, Epic Games gibi platformlara da bakmanızda fayda var ama bazıları oralarda bile olmayabilir. Eğer aradığınız oyun artık hiçbir yerde bulunmuyor ise ya mecburen korsan kullanmanız ya da oyunun keyini aramanız gerekiyor ancak oyunun çalışan ve güvenilir bir keyini bulabilseniz bile aşırı eski olduğundan baya pahalı gelebilir.
Fallout 3, Fallout: New Vegas, Fallout 4, Witcher 2, Witcher 3, Condemned: Criminal Origins, F.E.A.R. serisi, Dead Space serisi, The Callisto Protocol, BioShock serisi, Deadlight, Days Gone, Dead Rising serisi, Back 4 Blood, Devil May Cry serisi, Gears of War serisi, Bulletstorm, Atomic Heart, Alice: Madness Returns, The Suffering, The Suffering: Ties That Bind, Trepang2, Telltale Games The Walking Dead serisi, Telltale Games oyunlarından yine Game of Thrones ve The Wolf Among Us oyunları, Aliens vs. Predator, Aliens: Colonial Marines, Predator: Hunting Grounds, Aliens: Fireteam Elite, Aliens: Dark Descent, Prey, Praey for the Gods, Black Mesa, Vampire: The Masquerade - Bloodlines, High On Life, Destroy All Humans! serisi, 7 Days to Die, Them and Us, Wanted Dead, The Last Stand: Aftermath, Eternal Evil, Death Below, The House of the Dead Remake, Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse, Zombie Army serisi, MarZ: Tactical Base Defense, Overkill's The Walking Dead, RAID: World War II, Wolfenstein serisi, Clive Barker's Jericho, Guns, Gore & Cannoli serisi, 2015 yapımı Straight Right diye bir firmanın yaptığı ZOMBI oyunu, Umbrella Corps, Saw: The Video Game, Resident Evil: Operation Raccoon City, Onechanbara Z2: Chaos, Onee Chanbara ORIGIN, SG/ZH: School Girl/Zombie Hunter, Painkiller serisi, Paint the Town Red, Othercide, How to Survive 2, Hellblade serisi, Daymare: 1998, Daymare: 1994 Sandcastle, Castlevania: Lords of Shadow serisi, Nier: Automata serisi, RAGE serisi, Mars: War Logs, CARRION, MORDHAU, Wo Long: Fallen Dynasty, Maximum Action, VLADiK BRUTAL, Project RIP, Gungrave G.O.R.E, Metal Gear Rising: Revengeance, Deus Ex serisi, Bound By Flame, The Technomancer, Woolfe - The Red Hood Diaries, Bloody Zombies, NecroVisioN serisi, Blood Knights, Redeemer, RATUZ, The Coma serisi, Cry of Fear, God's Trigger, Killer is Dead, Death Trash, The Surge serisi, Shank serisi, Deathly Stillness, SAS: Zombie Assault 4, BrainBread 2, No More Room in Hell, Viscera Cleanup, Naraka: Bladepoint, CAYNE... Sanırım şimdilik bu kadarı yeterli.
Aşırı eski oyunlardan ekstra bir oyun daha yazmak istiyorum ama bu oyunu kesinlikle bir tavsiye olarak algılamayın. Yani oynamanızı önermediğim ama böyle bir oyunun olduğunu bilmenizi ve kesinlikle uzak durmanızı istediğim bir oyun daha var; Harvester. Uzak durmanızı istiyorum çünkü ne oynanışı güzel ne hikayesi ne başka bir şeyi. Son derece sadistçe tasarlanmış, iğrenç ötesi bir oyun. Manhunt ve Suffering serileri bu oyunun yanında halt yemiş o derece diyorum. Hatta böyle bir oyunun Steam üzerinde halen daha satılmaya devam etmesi bana garip geliyor.
Son olarak %100 şimdiye kadar oynadığınızı düşünüyorum ama yinede yazmadan edemeyeceğim Sekiro: Shadows Die Twice, The Last of Us ve Ghost of Tsushima oyunları.
Bazı oyunları hiç oynamadığım için aralarında sadece ismen ve oyuniçi görsellerden ya da videolardan bildiğim oyunlar da var. Ayrıca tekrar belirtmek istiyorum ki attığım oyunlar arasında diğerlerine kıyasla çok daha az vahşet, şiddet ve kan içerikli oyunlar da mevcut. Hatta bazı oyunları neden eklediğimi bile sorgulayabilirsiniz. Oyun zevkinizi tam bilemediğimden hem aklıma gelen hemde sağda solda bulduğum her oyunu ekledim. Aralarında mutlaka hiç bilmediğiniz hatta ilk defa gördüğünüz oyunlar da vardır diye düşünüyorum. Strateji türünden tutun, izometrik yapıya, online olmasına hatta point and click tarzında oyunlar bile ekledim sanırım. Eklediğim oyunların bazılarında vahşet ve şiddetin dibine vururken bazılarında bu tarz içerikleri çok daha az görebilirsiniz. O yüzden fazla sorgulamamakta ve eğlenmenize bakmakta fayda var. Özellikle bazı oyunları beğeneceğinizi düşünüyorum. Fikrinizi belirtirseniz sevinirim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.