Kapalı balkona klima montajı yapılır mı?

corneliusr

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selam, geçen yıl Vestel buzz model bir klima almıştım. Bu yıl yeni evime taşındığım için bu odaya klimayı takmak istiyorum. Ancak dış cepheye takmak için klimacı arkadaşların havada asılı kalmak gibi bir yeteneği olması gerekiyor yani çok zor. Klimayı ve dış üniteyi gördüğünüz yere montajlamak istiyorum. Ancak balkonum pimapen ile kapalı. 2 adet pencerem var onlar tamamen açılıyor. Klimayı pazar günleri dışında bütün gün çalıştırmayı düşünmüyorum, belki maksimum 3-4 saat çalışacak o da sadece akşamları 5 ile 8-9 arasında. Ne düşünüyorsunuz? Resimlerde iç ve dış ünitenin konumlanacağı bölgeleri işaretledim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi sosyaller diliyorum.
IMG-20250629-WA0002.jpg
IMG-20250629-WA0003.jpg
IMG-20250629-WA0004.jpg
IMG-20250629-WA0005.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar selam, geçen yıl Vestel buzz model bir klima almıştım. Bu yıl yeni evime taşındığım için bu odaya klimayı takmak istiyorum. Ancak dış cepheye takmak için klimacı arkadaşların havada asılı kalmak gibi bir yeteneği olması gerekiyor yani çok zor. Klimayı ve dış üniteyi gördüğünüz yere montajlamak istiyorum. Ancak balkonum pimapen ile kapalı. 2 adet pencerem var onlar tamamen açılıyor. Klimayı pazar günleri dışında bütün gün çalıştırmayı düşünmüyorum, belki maksimum 3-4 saat çalışacak o da sadece akşamları 5 ile 8-9 arasında. Ne düşünüyorsunuz? Resimlerde iç ve dış ünitenin konumlanacağı bölgeleri işaretledim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi sosyaller diliyorum.
Eki Görüntüle 2523412Eki Görüntüle 2523413Eki Görüntüle 2523414Eki Görüntüle 2523415

Dışın asılacağı yeri aktif olarak kullanıyorsanız oraya yaptırmayın. Hem kapalı alanda dış ünite olmaz zaten.
Camın altına veya yanına asabilecekleri yer varsa oraya asmanızı tavsiye ederim.

Dış ünite çalışırken o camları açmanızı öneririm. Dış ünite sıcak üretecek, o balkon da yaz sıcakları ile birlikte o sıcaklık da birleşince muhtemelen cehenneme dönecektir.

En sağlıklısı binanın dışı ama o kapalı balkonda da camlar açıldığında idare edeceğini düşünüyorum.

Maalesef o balkona montaj yaptırmak pek sağlıklı olmayacaktır. Dış ünitenin de üreteceği sıcak hava ile beraber ortam aşırı ısınacaktır ve bu durum hem klimanın performansını düşürecektir hem de elektrik tüketiminizi ciddi anlamda arttıracaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı