Arkadaşlar direkt konuya gireyim, ben birkaç gün sonra şehir dışına gideceğim ve Aralık'ın 13'ünde falan döneceğim eve, gideceğim yerde internet ve bilgisayar da var. Fakat ben şehir dışına gittiğimde bilgisayarda işlerim olacak kısacası bilgisayarıma ihtiyacım var. Başka bilgisayardan kendi bilgisayarım kapalıyken açıp kontrol edebilme şansım var mı?
Statik IP ile bu işi yapanlar olduğunu biliyorum. Mac adresine göre sabit IP veriyorsunuz modemden ve uzaktan çalıştırma programları ile modem üzerinden bilgisayarı çalıştırıyorsunuz. BIOS'ta da bu ayarın aktif olması gerekiyor. Windows ayarlarında da değişiklik yapmanız gerekecek.
Bilgisayarınızı uzaktan çalıştırmanın en etkili yollarından Wake-on-LAN nedir ve nasıl kullanılır? Wake-on-LAN (WoL) düşük güç modundaki bilgisayarları
Statik IP ile bu işi yapanlar olduğunu biliyorum. Mac adresine göre sabit IP veriyorsunuz modemden ve uzaktan çalıştırma programları ile modem üzerinden bilgisayarı çalıştırıyorsunuz. BIOS'ta da bu ayarın aktif olması gerekiyor. Windows ayarlarında da değişiklik yapmanız gerekecek.
Bilgisayarınızı uzaktan çalıştırmanın en etkili yollarından Wake-on-LAN nedir ve nasıl kullanılır? Wake-on-LAN (WoL) düşük güç modundaki bilgisayarları
Kapalı bilgisayarı açmanın farklı yolları var, bunlardan biri ağ yoluyla fakat dışarıdan nasıl yaparsınız hiç bir fikrim yok.
Onun yerine Teamwiever gibi program indirip bilgisayarı açık bırakıp gidebilirsiniz. Zaten %80 boşta çalışacağı için normalde 100 lira gelen fatura en fazla 105 lira falan olur. 5 lira oynar.
Her cihaz desteklemez maalesef arkadaşların dediği yöntemi. Eğer çok uzun sürmeyecek ise açık tutup uzak masaüstü ile bağlantı sağlayacak şekilde ayarlama yapılabilinir.
Elektrik tüketimi sıkıntı değil ise açık bırakmak mantıklı seçenek olur. Uzaktan kapalı bilgisayarı açmak için port açmak gerekir. Muhtemelen cgnat havuzundasınızdır veya anakartınız desteklemeyebilir.