Merhaba ismim mert,
Technopat'ı sık okuyan ve arada yardımcı olan kimseyim. Tip öğrencisiyim Erasmus kapsamiyla 3. senemi Gürcistan da geçiriyorum.
Tıp okuyanların %90'ı akıl hastasıdır. Bir şey olduğu an kendine teşhis koyarlar. Fakat bende ki konulmuş teshisler. 2 yıl boyunca kapalı alanda sigara içerek (yaklaşık 25 metre kare alanda havasız) 60Hz monitör başında zaman geçirdim. Az uyuduğum için günlük 12 saat PC başındaydım.
2 yılın sonunda hayatım değişti.
Önce metabolik bağırsak ve hemoroid gibi makat hastalıkları. Bundan 6 ay sonra goz rahatsızlıkları ( miyop, astigmat (astigmat illallah ettirir), gözlerde kayma (şaşılık başlangıcı), goz kuruluğu, goz tembelliği) daha sonrasında damar tikanikligi ve meninjiyom tümörü rahatsızlıkları yaşadım. Halen de sürüyor. Aklıma geldi olursa 3 5 kişiyi kurtarırım şu anda veya gelecekte diye. Kendinize zarar vermeyin.
Bilinçli olun. Boş vaktin ve sağlığın kıymeti kaybedildikten sonra öğrenilir diye hadis var. Olur da böyle durumdaysaniz aklınıza bir mert kardeşiniz gelsin. Yolda görseniz tanimayacaginiz bir kardeşiniz vardı böyle böyle olmuştu diye hayatınıza düzen verin.
Herkes aynı değil genetik faktörü de var bunda diyebilirsiniz. Aile de tümörü geç göz sağlığında da tamamım oda yok. Babaannem hala sağ 88 yaşında kadında tek tansiyon var oda sinirlenirse ciddi derecede o zaman fırlar. Hemoroidi olan bile yok saydığım hastalıklar arasında acılı ama en hafifi
. Sakın ama sakın bir şey olmaz demeyin olur.
Herkese sağlacakla diyorum...