Kapı için ses yalıtımı önerisi

Xilvo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CASE: Phanteks P360X | CPU: Ryzen 7 3700x | GPU: Asus Dual 2060 6GB OC | MB: Asus Prime B450 M-K | PSU: FSP Hydro K 600 80+ Bronze | RAM: Corsair Vengeance LPX 16+8(24) GB 3200 MHz CL16 | SSD: XPG Spectrix S40G 500GB | CPU COOLER: COOLER MASTER HYPER 212 BLACK X DUO | CASE FANS: Arctic P12(3x), ThermalTake TT1225(2x)
Kapıdan çok ses geçiyor. Geceleri oyun oynamayı seven birisiyim ve oyun oynarken ister istemez bağırıyorum, normal konuşmam bile aşağıya gidiyor. Ailem geceleri rahatsız oluyor. Sadece kapıdan geçiyor ses odam çatı katında. Aşağıya bıraktığım ürünlerden birni alsam bu sorunu çözebilir miyim? Kapı 200cm X 80cm genişliğinde.

- Genel Markalar 6 Mm 100x100cm Oto Ses Yalıtımı Kendinden Yapışkanlı Kaucuk Köpügü Alev Yaymaz - Fiyatı, Yorumları

- https://www.hepsiburada.com/turkeli...en-yapiskanli-p-HBV000018J7AF?magaza=eturkeli

İlk attığınız ürün gibi bir sünger veya kauçuk tipli bir yalıtım malzemesi ile kapının etrafını turlayıp altında boşluk varsa da bunun gibi bir ürün ile o boşluğu kapatırsanız büyük oranda yalıtım sağlayacaktır. Fakat çok bağırıyorsanız son çare kapının kendisinin de yalıtımını arttırmanız gerekebilir: Aklıma gelenler kapıyı mümkün mertebe kaplayacak şekilde havlu vs. asmak veya 2. attığınız ürün benzeri herhangi bir yalıtım malzemesi ile (yumurta kutuları da iyi ses yalıtımı sağlıyor deniyor) kapının üstüne bir katman daha ekleyebilirsiniz.

Ekstradan size önerim daha evdekiler uyumadan odada biraz yüksek sesli müzik açıp sesin gitmemesi gereken yerlere gidip ne seviyedeki sesin duyulduğunu test edin, bunun farkında olursanız sesinizi biraz daha iyi ayarlayabilirsiniz belki :)

(yumurta kutuları da iyi ses yalıtımı sağlıyor deniyor)
Yanlış bilgi. Yalıtım sağlamazlar. Alakası yoktur.

Piramit sünger, ses yalıtımı değil; akustik düzenleme aracıdır. Bir ortamdaki ses yalıtımında ise; yüksek yoğunluklu bondex, taş yünü, ses bariyeri kullanılır.
Verdiğiniz linkteki piramit sünger hem çok pahalı, hem de işinizi görmeyecek.

Odanızdaki ses sadece kapıdan gitmiyor duvarlar ve zeminden de geçiyor.

Piramit sünger, ses yalıtımı değil; akustik düzenleme aracıdır. Bir ortamdaki ses yalıtımında ise; yüksek yoğunluklu bondex, taş yünü, ses bariyeri kullanılır.

Katılıyorum. Kapıya ne yaparsanız yapın çektiğiniz zahmete değmeyecektir kanaatindeyim. En fazla ne kadar kesecek yani değmez boşver. Komple odaya yalıtım yaptırırsan ayrı o zaman baya bi keser.

hocam duvarlar bitişik değil odamın altındaki oda boş. sadece kapıdan çıkan sesi kessem yeticek. bondex sünger kaplasam çözülür mü

kapının altına ses geçirmesin diye sünger almıştım ama fayda etmedi. kapının kapandığı yerlerde silikon gibi şeyler var zaten. tahtadan ses geçiyor sadece.

şundan 4 tane alsam. ses keser mi?

Son düzenleme:
13mm yetmez. 33mm kullanın. Ama kapınızı bilmiyorum. Yalıtım yaparken kapı ile birlikte biraz daha geniş bir alan kaplamanız gerekiyor. Yani, kapının bulunduğu duvara da taşırmanız ve kapandığında arada hiç boşluk kalmaması gerek.

Kapıdan çok ses geçiyor. Geceleri oyun oynamayı seven birisiyim ve oyun oynarken ister istemez bağırıyorum, normal konuşmam bile aşağıya gidiyor. Ailem geceleri rahatsız oluyor. Sadece kapıdan geçiyor ses odam çatı katında. Aşağıya bıraktığım ürünlerden birni alsam bu sorunu çözebilir miyim? Kapı 200cm X 80cm genişliğinde.

- Genel Markalar 6 Mm 100x100cm Oto Ses Yalıtımı Kendinden Yapışkanlı Kaucuk Köpügü Alev Yaymaz - Fiyatı, Yorumları

- https://www.hepsiburada.com/turkeli...en-yapiskanli-p-HBV000018J7AF?magaza=eturkeli
Ne almaya karar verdin reis?

Ne almaya karar verdin reis?
daha almadım.

13mm yetmez. 33mm kullanın. Ama kapınızı bilmiyorum. Yalıtım yaparken kapı ile birlikte biraz daha geniş bir alan kaplamanız gerekiyor. Yani, kapının bulunduğu duvara da taşırmanız ve kapandığında arada hiç boşluk kalmaması gerek.
hocam 33mm olanlar çok pahalı. ucuz önerebileceğiniz ürün var mı?

daha almadım.

hocam 33mm olanlar çok pahalı. ucuz önerebileceğiniz ürün var mı?
Farkı ürün aynı işi yapmaz.
33mm olanı başka satıcılarda arayın. İstanbul daysanız; Karaköyde toptancıları olur. Tek bir yer satmıyor ki. Ayrıca ürünü gidip kendiniz alırsanız kargo masrafı ödemezsiniz.

Son düzenleme:
Farkı ürün aynı işi yapmaz.
33mm olanı başka satıcılarda arayın. İstanbul daysanız; karaköyde toptancıları olur. Tek bir yer satmıyor ki. Ayrıca ürünü gidip kendiniz alırsanız kargo masrafı ödemezsiniz.

Sizce bu ürünü alayım mı?

Uygulayacağım kapı:

20250622_000847.jpg

20250622_000840.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı