Kapıda ödemeli kargo ile ürün satmak

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
iç mimar
PTT Kargo'da kapıda ödemeli kargo göndermek için şirket vs gerekiyormuş?
Ben şirket değilim ve bireysel olarak ürün satacağım. Ürünü nasıl satmak mantıklı olur?
Sahibinden'de GET ilanı falan diyorlar. O sistem nasıl çalışmaktadır? Bilgisi olan varsa memnun olurum.

Düzenli satış yapacaksanız eğer bir şirket kurmalısınız çünkü vergi mükellefi durumuna düşersiniz. Sadece tek seferlik bir olaysa eğer birinden rica edebilirsiniz. Çünkü fatura olmadan kapıda ödeme olmuyor yanlış hatırlamıyorsam.

Tek seferlik ikinci el durumundaki bilgisayar sistemimi satmayı düşünüyorum. Tanıdığım birisi şirket olarak fatura kesse olur mu? Diğer türlü güven sorunu olur haliyle.

Bence parayı almadan kargolamayın veya GET sistemi ile satın. Yoksa alıcı kadar satıcılar da dolandırılıyor artık.
Dediğim gibi tam emin değilim yine de bir kargo firmasıyla konuşun. Eğer ki zorunluysa herhangi birine fatura kestirin fakat unutmayın fatura kesilirse KDV ödenir.

Bence parayı almadan kargolamayın veya GET sistemi ile satın. Yoksa alıcı kadar satıcılar da dolandırılıyor artık.
Dediğim gibi tam emin değilim yine de bir kargo firmasıyla konuşun. Eğer ki zorunluysa herhangi birine fatura kestirin fakat unutmayın fatura kesilirse KDV ödenir.

GET sistemini kullanmaya karar verdim. Çok teşekkür ederim.
Ama alıcılar GET olmadan talep ediyorlar. Acaba kargoya versem ve parayı yatırmasını istesem, parayı anında hesabıma geçerse onaylasam.
Veya hesaba geçmez ise kargoyu iptal etmem mümkün müdür? Ne zormuş bu işler yahu!

Önce parayı yolladın ardından kargolama yap. Ben satışlarımda bu şekilde yapıyorum hesaba para geçince yolluyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı