Kapıda ödemeli kargo iptal talebime rağmen iptal edilmedi

alperen3838

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle selamunaleyküm. Internetteki bir siteye kaydolmak istemiştim ama yanlışlıkla sipariş verdim. Ve müşteri hizmetleriyle iletşime geçip iptal edilmesini istedim. Fakat bir cevap alamadım. Kapıda ödemeli kargo, evime geldi geldiği saatlerde ben evde değildim. Ürünü PTT şubesine teslim etmişler. Ürünü almak istemiyorum. Ürün kargoya verilmeden önce iptal edilmesini söyledim ama cevap vermediler. Dava açarlar mı veya icra gelir mi acaba?

Teslim almama hakkınız var. Sizde bu hakkınızı kullanarak iade edilmesini sağlıyorsunuz. Tedirgin olmanızı gerektirecek bir durum yok.

Bundan yıllar önce arkadaşımın başına gelmişti. Firma kargoyu teslim almadığı için yüksek bir miktar ödeme istiyordu ödeme yapmazsa yasal olarak alacaklarını bildiriyorlardı. Ödeme yapmasına engel olmuştum parayı alamadılar. Mesafeli satış olduğu için bazı ürünler hariç cayma hakkınız bulunuyor kullanabilirsiniz. Ancak bu durum süreklilik gösterirse firmayı zararı uğratmaya yönelik davrandığınız düşüncesiyle dava açabilirler.

Ben yanlışlıkla sipariş ettim ve müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim ürünün iptal edilmesini istedim fakat cevap alamadım kapıda ödeme li olduğu içinde para vermedim şuanda PTT şubesinde bekliyor 3 gün sonra iade olursa para cezası veya icra gibi durumlar olurmu acaba ?

Teslim almama hakkınız var. Sizde bu hakkınızı kullanarak iade edilmesini sağlıyorsunuz. Tedirgin olmanızı gerektirecek bir durum yok.
Dava veya icra gibi şeyler yapabilirler mi acaba?

Son düzenleme:
Ne sipariş ettiniz ki? @smarst hocamın dediği gibi süreklilik haline getirirsen açabilirler. Tek sipariş için öyle bir şey olmaz.
Kitap sipariş vermişitm 6'lı set halinde ama yanlışlıkla sipariş verdim amacım üye olmaktı sonradan müşteri hizmetleri ne yazdım fakat cevap vermediler

Kaydolmaya çalışırken sipariş vermek nasıl oluyor?
Ben kitaplara bakıyordum üyelik yapmak için kaydolma bölümüne gittim son alanda onaylaya bastım baktım kitap siparişi gelmiş bende müşteri hizmetleri ile iletişime geçip İptal ettirmek istedim ama etmediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…