Öncelikle şu an bir altyapınız var mı varsa nedir bunları bir netleştirelim ki nasıl bir başvuru yapmanız gerektiği hususunda daha net konuşabileyim. Şu adreslerden altyapı sorgulaması yapıp sonucunu atabilir misiniz?
Teknobil Telekom - Yeni Nesil Telekom Operatörü
www.teknobiltelekom.com.tr
Bu 2 site altyapı ve port durumunu ayrıntılı bir biçimde gösteriyor.
Şimdi ben genel anlamda nasıl bir başvuru yapmanız gerektiğini anlatayım. Hiç altyapınız olmadığını ve mahallenize döşenen altyapının fiber olduğunu varsayıyorum. Adresinizde altyapı olmadığı için abonelik başlatamadığınızı ve fiber altyapı talep ettiğinizi belirten bir dilekçe hazırlayın. Bu dilekçeye bina sakinlerinin imzasını da alın. Ne kadar çok imza alırsanız o kadar iyi olur. Daha sonra bu dilekçeyi bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim edin.
Başvuru aşağı yukarı böyle yapılır. Tabii ben bunları birtakım ön kabullerle yazdım. Belki durumunuz farklıdır. Durumunuzu ayrıntılı bir şekilde yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim. Mesela mahallenize döşenen altyapı nedir? Sokağınıza geldiler mi? Şu an altyapınız var mı varsa nedir? Bu soruların cevaplarını alabilirsem daha net konuşabilirim.