Kaputun arka tarafını boyamak

graphic

Kilopat
Merhaba, kapunun motora bakan tarafını sprey boya ile boyamak istiyorum çıkarabildiğim kadar kirlerini sildim ama kalıcı olarak kötü olan bölgeler var aracın kendi renginde sprey yaptırıp boyayacağım sizce bir sorun olur mu?

Kaput boyalı çıkmaz değil mi eksperde? Bir de boyamadan önce yüzeye bir şey sıkmak sürmek gerekiyor mu? Teşekkürler.

Merhaba, kapunun motora bakan tarafını sprey boya ile boyamak istiyorum çıkarabildiğim kadar kirlerini sildim ama kalıcı olarak kötü olan bölgeler var aracın kendi renginde sprey yaptırıp boyayacağım sizce bir sorun olur mu?

Kaput boyalı çıkmaz değil mi eksperde? Bir de boyamadan önce yüzeye bir şey sıkmak sürmek gerekiyor mu? Teşekkürler.

Eksperde kaput içine makine vurmazlar isterseniz boyayın bence çok önemli değil boyamak ama yapacam diyorsanız önce 600 - 800- 1000 -1200-300'lik zımpara vurup üstünede vernik atarsanız güzel olur ben bu teknik ile aracımın tamponunu boyadım.

Arkadaşlar o dediğiniz zımpara vernik kaput açıkken yapmak çok zor olmaz mı? Çıkartmak zaten olmaz sprey tarzında bir şeyler sıkılıp silinip tekrar boyama gibi daha zahmetsiz bir şey olamaz mı acaba? Sonuçta çok görünen bir yer değil büyük ölçüde kapansa yeterli dış yüzey gibi %100 sorunsuz bir şey olmasını beklemiyorum şahsen.

Boyadan önce zımpara ve astar atman gerekir.
Sprey boya yoğun olduğu için çok kat atmana gerek yok. Kuruduktan sonra parlak vernik uygulaman lazım.
Parlak vernik sonrasında da güzel pasta cila yaparsan ideal renk ve parlaklığa ulaşırsın.

Boyadan önce zımpara ve astar atman gerekir.
Sprey boya yoğun olduğu için çok kat atmana gerek yok. Kuruduktan sonra parlak vernik uygulaman lazım.
Parlak vernik sonrasında da güzel pasta cila yaparsan ideal renk ve parlaklığa ulaşırsın.

Hocam ben amatör biriyim bunları yapmak çok teferruat gerçekten ben o kısmın kapasını kapatsam yeter diye düşünüyorum direkt kirlerini alıp sprey boya ile geçsem olmaz mı?

Hocam ben amatör biriyim bunları yapmak çok teferruat gerçekten ben o kısmın kapasını kapatsam yeter diye düşünüyorum direkt kirlerini alıp sprey boya ile geçsem olmaz mı?

Vernik ve astar atmazsanız motor sıcaklığından sebep boya çatlama yapar; dökülür.
Profesyonellik gerektiren bir iş değil. İnternetten rehber videolar izleyip fikir sahibi olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı