Kara dumanın cezası var mı?

LuNİZz 1989

Hectopat
Yer
Çankaya,Ankara
Daha fazla  
Hocalarım merhaba. Rover 214'si marka araç sahibiyim. Aracın motoru bitik (motor bloğu ve motor kapağı çatlak) ve yoğun bir kara duman atıyor. Aracın bu şekilde bir süre kullanılması trafik cezasına sebebiyet verecek şekilde sorun çıkartır mı? (yazılım vs. hiçbir şey yok, dediğim gibi sadece motor bitik. Bir de motor 1.4 zaten yazılım ile çok fark olacağını düşünmüyorum )

Trafik polisi sizi çekip istediği gibi aracınızı muayene gerekiyor diyip alabilir yapacağını pek sanmıyorum ama nasıl şapka kanunu hala var ise polisin böyle bir hakkı var. Bu şekildede muayeneden geçiceğini sanmıyorum.

Cezayı geçiyorum, aracını bağlatırsın. Aynasız araçta yazılım var der, duman nedeni ile trafik akışını tehlikeye sokuyorsun diyerek aracını bağlar. Anlat derdini anlatabilirsen.

Ceza yersin büyük ihtimal. Birde opel corsa 1.7cilere dikkat et.

Muayeneden nasıl geçirdiniz arabayı?

2918 sayılı KTK’nın 30/1b maddesinin 3 bendine göre 1506 TL ceza yiyebilirsiniz. Görüşü engelleyecek şekilde duman atan araçları kullanmak yasaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…