Kara harp okulu astsubaylık için MSÜ'de kaç net yapılmalı?

Prime Ghost

Hectopat
Daha fazla  
KHO'dan ilçe jandarma astsubaylık düşünüyorum bunun için MSÜ'de hangi derslerden kaç net yapılmalı?
Hangi bölümden girilmeli?
MSÜ+TYT dışında astsubaylık için AYT gerekiyor mu? Gerekiyorsa ondan da ders ders kaç net yapmalıyım?

MSÜ'ye girmek için aytye de girmek zorundasınız hocam. 60-65 net civarı msü garantilemek için yeterlidir. tytde de aynı civarda hocam. ayt için de eşit ağırlıkta 320 puan olması lazımdı

Peki MSÜ'ye girdim diyelim eğer TYT ve AYT'de iyi bir puan yapıp mühendis vs. olabilir miyim?

Peki MSÜ'ye girdim diyelim eğer TYT ve AYT'de iyi bir puan yapıp mühendis vs. olabilir miyim?
Hocam bölüm seçimi mecburi zaten. Gidip sadece asker olmuyorsunuz. Mesela hho'dan uzay ve havacılık bile okuyabilirsiniz. Kara harpta da elektrik elektronik , inşaat , makine ve bilgisayar mühendisliği okuyabilirsiniz.

Astsubaylık için MSÜ ve TYT yeterlidir. Subaylık için ise AYT de gerekir. MSÜ'de aldığınız puanın türü ve YKS'de aldığınız bölüm puanı MSÜ'de hangi bölümü okuyacağınızı etkiler. Örneğin subaylık okuyacaksanız eğer AYT'de sayısal puan yaparsan mühendislik okursun eşit ağırlık yaparsan savunma yönetimi okursun. Kara Harp Okulu hariç diğer iki okul sayısal puan ile alıyor. MSÜ'ye girip mühendis olur musun hem evet hem hayır. MSÜ mezunlarına iki diploma verilir. Birincisi subaylık diploması diğeri okuduğun bölümün diploması. Fakat durum şöyle ki yıl içinde eğitimlerin %60'ı askeri eğitimler %40'ı akademik eğitim. Ve artık MSÜ'de temel komando eğitimlerini almak sınıf farketmeksizin zorunlu hale geldi. Bunlara da ek olarak MSÜ mezunlarının zorunlu 15 sene kıta görevi var. Eğer görevden ayrılırsan tazminat vermen gerekir. Yanii cebinden 5 kuruş para harcamadan 5 sene okuyacaksın sonra hadi görüşürüz ben özel sektörde çalışacağım deme gibi bir şansın yok. İster savunma yönetimi oku ister bilgisayar mühendisliği oku cephede görev yapacaksın normal bir subay olarak. 15 sene sonra da istifa etsen bile (15 sene sonra binbaşı veya yarbay olacaksın mesleği bırakmak ne kadar mantıklı bilemem.) kim seni özel sektörde işe alır orası muamma.. Yani asker olma planın varsa MSÜ oku aksi halde başka bölüm oku.

Not: Astsubay MYO'lar için 50 netin üstü yapman lazım.

Jandarma astsubaylık düşünüyorsan jandarma astsubaylığa başvursana MSÜ'den jandarma olamazsın oradan geçişte yapamazsın.

Jandarma astsubaylık MSÜ'den oluyor diye biliyorum fakat MSÜ TYT AYT hepsine girdim, ama TYT AYT ortalamam güzel geldi diyelim ben MSÜ okumayacağım normal üniversiteye gideceğim diye bir şey yok mu?

Jandarma astsubaylık MSÜ'den oluyor diye biliyorum fakat MSÜ TYT AYT hepsine girdim, ama TYT AYT ortalamam güzel geldi diyelim ben MSÜ okumayacağım normal üniversiteye gideceğim diye bir şey yok mu?

Doğrusunu söyleyeyim jandarmanın okulu ayrı MSÜ'den gidemezsin. Boşu boşuna tercih yapma. Jandarma astsubaylık sadece TYT'den alıyor. Jandarmaya nasıl başvuruluyor bilmiyorum büyük ihtimalle normal üniversitesiye de gidersin diye düşünüyorum istiyorsan direkt jandarmaya gitsene kötü geçerse orası da gelmeyebilir.

Şimdi bizim jandarma subay tanıdığımız vardı kendisi köylerde vardiye vb. görev yapıp ilçede geceleri ani görev olup (mesela uyuşturucu getiren bir X plakalı aracı bekliyor vb. görevleri oluyor) uykusundan kalkıp görev yapma gibi ani durumları varmış ama Astsubay'da öyle durum yokmuş devletin verdiği aracı varmış çaycısı, deftercisi vs. oluyormuş ve subayları falan teftiş ediyormuş kısacası ani görevler dışında çok rahatsız bir meslek değilmiş astsubaylık, subaylıktan kat ve kat daha rahatmış.| ben şimdi bunun için TYT'de 300 civarında puan almam mı gerekiyor?
Ve fazladan matematik geometri sınavına girmem gerekiyor dedi gerekli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…