Kara harp okulu için hangi bölüm seçilmeli?

9. sınıfa gidiyorum dalga geçmeyin. Kara harp okulu için hangi sınavlara girmem lazım ve kaçar puan almam lazım söylerseniz sevinirim.
Bölüm seçimi farketmez. Taban puanlarıda geçen senenin şu şekildeydi.
1729697584978.png

Normal derslerini çalışmaya devam et genel olarak 12.sınıfın 1.döneminin sonlarına doğru MSÜ sınavı açıklanır bu sınava girip taban puanı alırsan KHO'na girebilirsin. Lakin daha yaşın genç ben fikirlerinin değişeceğini düşünüyorum farklı mesleğe kayarak şahsen bende istiyordum o yaşlarda lakin sonradan dediğim gibi ergenliğe girip büyümeye başlayınca fikirlerin değişir güzel kardeşim.

Normal derslerini çalışmaya devam et genel olarak 12.sınıfın 1.döneminin sonlarına doğru MSÜ sınavı açıklanır bu sınava girip taban puanı alırsan KHO'na girebilirsin. Lakin daha yaşın genç ben fikirlerinin değişeceğini düşünüyorum farklı mesleğe kayarak şahsen bende istiyordum o yaşlarda lakin sonradan dediğim gibi ergenliğe girip büyümeye başlayınca fikirlerin değişir güzel kardeşim.
sağol:)

MSÜ sınavına giriyorsun tercih yapıyorsun taban puan mülakatlara çağrılan son kişinin puanı oluyor. Aktif yazarsa mülakatlara çağırılıyorsun. Harp okulu istiyorsan TYT ve AYT girmek şart meslek yüksekokulu istiyorsan sadece TYT girmen şart. Mülakatlar Ankara da fiziksel yeterlilik testine giriyorsun ertesi gün sözlü mülakata giriyorsun geçersen sağlığa sevk ediyorlar sağlıktan da geçersen tekrar puanın hesaplanıyor sonra çağrımlar başlıyor kontenjan kadar çağırım oluyor kontenjan sayısı bilinmiyor puanın yeterli ise okula çağrılıyorsun yeterli değilse YKS'den tercih yapar gidersin ya da mezuna kalır her şeyi baştan denersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı