Kara Harp Okulu kaydı ve üniversite kayıt sildirme nasıl yapılır?

gveksu

Yoctopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm, Kara Harp Okulu'na çağrılmayı bekliyorum (intibak) ve hâlihazırda Çanakkale 18 Mart üniversitesine kaydımı oluşturmuş bulunmaktayım. Bildiğim kadarıyla intibak eğitimini başarıyla tamamladığım takdirde ve yemin töreni öncesinde Kara Harp Okulu'na kayıt işlemlerim gerçekleştiriliyor. İntibak eğitimim devam ederken üniversite kaydımı sildirebilir miyim? İntibakta bana bu konuda yardımcı olurlar mı? Kaydımı tam olarak ne zaman sildirmeliyim? Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim. Çok acil yanıt bulmam gereken bir konu, vaktim yok. (yanlış bildiğim bir şey varsa düzeltebilirsiniz.)

Aleykümselam öncelikle hayırlı olsun zaten harp okullarında intibak eğitiminden sonra size 1 2 hafta izin veriliyor ondan sonra okula geçiş yapıyorsunuz MYO'larda izin yok direk intibaktan sonra okula geçiyorsunuz intibak sonrası izinde kaydını sildirebilirsin sildirmesen bile KHO'ya kayıt olursan otomatik olarak sivil üniversite kaydın siliniyor diye biliyorum sen gene de intibak sonrası o arada işlemlerini halledebilirsin.

Teşekkür ederim. İntibak eğitiminden hemen sonra yemin töreni oluyor. Yemin töreninden sonra yaklaşık 1 hafta izin veriliyor. Biraz daha araştırma yaptım ve edindiğim bilgiler şu şekilde: İntibak süresince üni kaydımızı sildirmeye gerek yok. Kesin kayıt işlemleri yemin töreni itibarıyla başlamakta ve diğer üni kaydı senin de bahsettiğin gibi otomatik olarak düşmekteymiş. Ancak otomatik silinmezse de MSÜ tarafından kaydın silinmesi için belli bir süre tanınıyormuş. Bu konuda resmi bir yol haritası paylaşılsa çok daha güzel olur ve aklımızda soru işareti kalmazdı ama artık gidince göreceğiz sürecin tam olarak nasıl işlediğini. İnşallah bir sorun çıkmaz. Bir de İnşallah sözelden çağrılırım. Şu anda sözel çağrılar 136'da kaldı. Benim sıramsa 147. Dua et de çağrılayım

İnşallah çağrılırsın ki çağrılma ihtimalin yüksek şimdiden Maltepe'de iyi sürünmeler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…