Kara harp okuluna girmek için sayısalda AYT'de kaç net yapmamız lazım?

Furkanloji

Hectopat
Arkadaşlar kara harp okulunu istiyorum MSÜ sınavını kazandıktan sonra YKS puanımızda önemliymiş. En az kaç AYT (sayısal) yaparsam girerim?
Bu görseldeki sayısal puan türünün altını çizmişler oradaki sayısal puan türü ne oluyor?

1707578016557.png

AYT'den mi 300 puan almam lazım acaba.

Son düzenleme:
Arkadaşlar kara harp okulunu istiyorum MSÜ sınavını kazandıktan sonra YKS puanımızda önemliymiş. En az kaç AYT (sayısal) yaparsam girerim?
Bu görseldeki sayısal puan türünün altını çizmişler oradaki sayısal puan türü ne oluyor?

Eki Görüntüle 2112602

AYT'den mi 300 puan almam lazım acaba.
Taban puan kadar alman lazım aytden.

Dostum şimdi şöyle bir durum var ilk sınav yani MSÜ sınavı senin Harp Okullarını tercih yapmanı sağlayacak olan puanı verecek. Yani MSÜ sınavı sadece tercihe yarıyor. Diyelim ki tercihin kabul edildi elemelere çağırıyorlar. Elemelerden FYT ve sözlü puanın + YKS puanın ile Harp Okullarına giriyorsun. MSÜ için gereken net demek zor çünkü senin sözlün ve FYT puanın düşüktür YKS'nin yüksek olması gerekir. FYT ve sözlü puanın çok yüksektir o zaman YKS'de bu taban puanları alabilirsen geçersin gibi.

Dostum şimdi şöyle bir durum var ilk sınav yani MSÜ sınavı senin harp okullarını tercih yapmanı sağlayacak olan puanı verecek. Yani MSÜ sınavı sadece tercihe yarıyor. Diyelim ki tercihin kabul edildi elemelere çağırıyorlar. Elemelerden fyt ve sözlü puanın + YKS puanın ile harp okullarına giriyorsun. MSÜ için gereken net demek zor çünkü senin sözlün ve fyt puanın düşüktür YKS'nin yüksek olması gerekir. Fyt ve sözlü puanın çok yüksektir o zaman YKS'de bu taban puanları alabilirsen geçersin gibi.

Hocam birkaç sorum var size.

Dostum şimdi şöyle bir durum var ilk sınav yani MSÜ sınavı senin Harp Okullarını tercih yapmanı sağlayacak olan puanı verecek. Yani MSÜ sınavı sadece tercihe yarıyor. Diyelim ki tercihin kabul edildi elemelere çağırıyorlar. Elemelerden FYT ve sözlü puanın + YKS puanın ile Harp Okullarına giriyorsun. MSÜ için gereken net demek zor çünkü senin sözlün ve FYT puanın düşüktür YKS'nin yüksek olması gerekir. FYT ve sözlü puanın çok yüksektir o zaman YKS'de bu taban puanları alabilirsen geçersin gibi.
@450909 hocam özel olarak konuşabileceğim bir yer var mı MSÜ hakkında birkaç soru sormak istiyorum

Dostum forum kuralları gereği soracağın bütün soruları buradan sormak durumundasın. İstediğin soruları sor bildiğim bütün soruları cevaplarım.

Merak ettiğim şey şu aslında fyt ve sözlü mülakat bir yere kadar etti ediyor %60a yakını YKS. Eğer şu an hali hazıra kara harp okulunda okuyan bir kişi. ( en son giren kişi diyelim yani. En kötü YKS sayısaldan kaç net çıkarmıştır.) Bende kendimi buna göre hazırlayayım. YouTube'da en kötü 100k (sayısalda) yapmalısın gibi bir yorum gördüm ama bu da fazla biraz gibi geldi bana. Siz ne dersiniz?

Attığım bu tabloda netlerin karşısındaki puan o netlerin toplam puanı mı?

@450909

Merak ettiğim şey şu aslında fyt ve sözlü mülakat bir yere kadar etti ediyor %60a yakını YKS. Eğer şu an hali hazıra kara harp okulunda okuyan bir kişi. ( en son giren kişi diyelim yani. En kötü YKS sayısaldan kaç net çıkarmıştır.) Bende kendimi buna göre hazırlayayım. YouTube'da en kötü 100k (sayısalda) yapmalısın gibi bir yorum gördüm ama bu da fazla biraz gibi geldi bana. Siz ne dersiniz?

Attığım bu tabloda netlerin karşısındaki puan o netlerin toplam puanı mı?
Reis madem net bir değer istiyosun ben sana o puanı alan bir kişinin son 3 senede aldığı puanı atayım kendini ona göre hazırla diyim. Ama bunu şiddetle tavsiye etmem. Senin tam performans yapabileceğin en iyisini yapmaya çalışman lazım. Atacağım sana netleri derse göre. Ama hiç bilmediğin bir değerden falan elediler ne yapacaksın. Ya da bu netlere göre kendini ayarladın ama ADP çok geride geldi çağırmadılar. Senaryo çok. Bekle atayım netleri.

Screenshots_2024-02-10-21-29-37.png

Bak bu kişi 307 puan almış sayısal.
IMG_20240210_213041_390.jpg

Son düzenleme:
Reis madem net bir değer istiyosun ben sana o puanı alan bir kişinin son 3 senede aldığı puanı atayım kendini ona göre hazırla diyeyim. Ama bunu şiddetle tavsiye etmem. Senin tam performans yapabileceğin en iyisini yapmaya çalışman lazım. Atacağım sana netleri derse göre. Ama hiç bilmediğin bir değerden falan elediler ne yapacaksın. Ya da bu netlere göre kendini ayarladın ama adp çok geride geldi çağırmadılar. Senaryo çok. Bekle atayım netleri.

Eki Görüntüle 2112815
Eki Görüntüle 2112816

Çok haklısın. Teşekkür ederim ayrıca çok yardımcı oldun.

Reis madem net bir değer istiyosun ben sana o puanı alan bir kişinin son 3 senede aldığı puanı atayım kendini ona göre hazırla diyim. Ama bunu şiddetle tavsiye etmem. Senin tam performans yapabileceğin en iyisini yapmaya çalışman lazım. Atacağım sana netleri derse göre. Ama hiç bilmediğin bir değerden falan elediler ne yapacaksın. Ya da bu netlere göre kendini ayarladın ama ADP çok geride geldi çağırmadılar. Senaryo çok. Bekle atayım netleri.

Eki Görüntüle 2112815
Eki Görüntüle 2112816
Hocam ben sayısalım ama matematik netim kötü 5-6 anca geliyor. 30 Türkçe ,12 sosyal , 12 fen neti ve 6 matematik neti ile girebilir miyim? 60 yapıyor. Tabloda 57 net ile giren olmuş. Matematik %33 etkiliyormuş puanı falan diyorlardı.(Dediğim netlerde geçen sene girebiliyor muydum?)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı