Herkese merhaba, kara harp okulundan kara havacılık nasıldır ve kara harp okuluna girdikten sonra nasıl kara havacılığa geçiyoruz yardımcı olabilirseniz sevinirim
Kara Harp Okulu mezunları Helikopter pilotu olabilir mi?
Kara Havacılık sınıfına ayrılmaya istekli olan ve gerekli sağlık koşullarını sağlayan Harbiyeliler, her yıl ihtiyaç duyulan sayıda Kara Havacılık sınıfına ayrılmaktadır. KHO’dan mezun olduktan sonra Kara Havacılık Okulundaki uçuş eğitimlerinde de başarılı olanlar Helikopter Pilotu olabilirler. Kaynak
Kara Harp Okulu mezunları Helikopter pilotu olabilir mi?
Kara Havacılık sınıfına ayrılmaya istekli olan ve gerekli sağlık koşullarını sağlayan Harbiyeliler, her yıl ihtiyaç duyulan sayıda Kara Havacılık sınıfına ayrılmaktadır. KHO'dan mezun olduktan sonra Kara Havacılık Okulundaki uçuş eğitimlerinde de başarılı olanlar Helikopter Pilotu olabilirler. Kaynak
İhtiyaç varsa geçebiliyorsunuz olarak yorumladım. Yani kesinlik söz konusu değil gibi. İşin sivil havacılık kısmındayım, harp okulunda bu süreç nasıl işliyor bilemiyorum. İşin içinde birisi varsa ve cevaplandırırsa daha doğru olacaktır.
Abim Kara Havacı. Okuldan mezun olduktan sonra başvuru yapıyorsun ardından sağlık muayenesine giriyorsun. Eğer elverişliysen sonrasında Ankara Güvercinlik'te kurs veriliyor ve ardından Pilot oluyorsun. Ne uçuracağın şans işi abime Skorsky çıkmıştı. Eğitimleri ve muayeneleri gerçekten çok zorlayıcı baştan bunları bilmelisin (6 yıl öncesinde böyleydi şu an değişiklik olmuş olabilir.)
Abim Kara Havacı. Okuldan mezun olduktan sonra başvuru yapıyorsun ardından sağlık muayenesine giriyorsun. Eğer elverişliysen sonrasında Ankara Güvercinlik'te kurs veriliyor ve ardından Pilot oluyorsun. Ne uçuracağın şans işi abime Skorsky çıkmıştı. Eğitimleri ve muayeneleri gerçekten çok zorlayıcı baştan bunları bilmelisin (6 yıl öncesinde böyleydi şu an değişiklik olmuş olabilir.)
İhtiyaç varsa geçebiliyorsunuz olarak yorumladım. Yani kesinlik söz konusu değil gibi. İşin sivil havacılık kısmındayım, harp okulunda bu süreç nasıl işliyor bilemiyorum. İşin içinde birisi varsa ve cevaplandırırsa daha doğru olacaktır.
İnşallah gönlünüze göre olur. Mülakatlarda çok eliyorlar ve biraz da torpil işlerinin döndüğünü düşünüyorum. Geçen yaz Hava için ben de mülakatlara girdim oradan biliyorum. Tavsiyem iyi araştırın sonradan pişman olacağınız şeyler yapmayın gerçekten zor bir meslek çünkü
İnşallah gönlünüze göre olur. Mülakatlarda çok eliyorlar ve biraz da torpil işlerinin döndüğünü düşünüyorum. Geçen yaz Hava için ben de mülakatlara girdim oradan biliyorum. Tavsiyem iyi araştırın sonradan pişman olacağınız şeyler yapmayın gerçekten zor bir meslek çünkü
Spora çalışın mutlaka. Özellikle Ankara'nın sıcağında 400 m koşuda çok zorlandım ben. (70 küsür saniyede koştum) Hava için de mülakatlara girecekseniz psikomotor testi de çok kolay bi test değil. Ama maalesef gitmeden önce çalışabileceğiniz bir yer yok. Sözlü mülakata girmeden önce çevremdeki herkes senin sahip olduğun bilgiden ziyade diksiyon ve hareketlerine bakıyorlar eğer cevabı bilmiyorsan lafı ağzında gevelemeden bilmiyorum efendim diyip geç demişlerdi ama öyle olmuyormuş. Bana ona yakın soru sordular ve hepsi de zor sorulardı bence. (Belki ben çalışmadığım için öyle gelmiştir) Çoğuna bilmiyorum efendim dedim ve sonuç olarak sözlüde elediler