Karaciğerde çamur olması

Emooom

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Ailem bende bir şey saklıyor gibi bugün evde bir ilaç buldum annem de baban için dedi. Noldu dedim karaciğerinde çamur varmış dedi. İnternete bakınca ameliyat filan yazıyordu tehlikeli filan ben bayağı korktum birisi açıklayabilir mi? Babam hiçbir şey çaktırmıyor. İlacın adı ursactive ne işe yarıyor bilen var mı?

Arkadaşlar merhaba. Ailem bende bir şey saklıyor gibi bugün evde bir ilaç buldum annem de baban için dedi. Noldu dedim karaciğerinde çamur varmış dedi. İnternete bakınca ameliyat filan yazıyordu tehlikeli filan ben bayağı korktum birisi açıklayabilir mi? Babam hiçbir şey çaktırmıyor. İlacın adı ursactive ne işe yarıyor bilen var mı?

Çok sorun değil. Çamur ameliyatla temizleniyor. Fakat temizlemeden sonra ananemde uzun bir süre yürümekte zorlanmıştı. Şu an çok iyi.

Karaciğer değil safra kesesi çamuru bulduğun ilaç ursactive falan mı?

Ekleme: İlacın adını yazmışsın dostum şimdi gördüm. Aynı ilacı bende kullanıyorum safra çamuru ve taşı için kullanılıyor eğer sonuç alınmazsa küçük bir ameliyat ile düzeliyor. Benim de kontrol var önümüzde ki ay büyük ihtimalle ameliyat yani korkulacak bir şey yok.

İlaç ile ilgili bir metin şöyle:ursactive®, beyaz toz içeren, opak beyaz kapsüldür. ursactıve®'in etkin maddesi olan ursodeoksikolik asit, doğal olarak üretilen bir safra asidi olup, insan safrasında az miktarda bulunur. ursactive®, “safra bileşim ve akımını etkileyen ilaçlar” diye adlandırılan ve "gastrointestinal” grubuna dahil bir ilaçtır.

Karaciğerde çamur olmaz, safra kesesinde olur. O ilaç da safra çamurunun oluşmasını engeller.

Hocam pardon stresten yanlış yazmışım.
Çok sorun değil. Çamur ameliyatla temizleniyor. Fakat temizlemeden sonra ananemde uzun bir süre yürümekte zorlanmıştı. Şu an çok iyi.

Ameliyat olmasını istemiyorum. Sizde ilaç etki gösterdi mi?

Yürümede zorluk çekmesinin nedeni nedir? Yaş? Yoksa ameliyattan dolayı mı?

Ameliyat kaynaklı biraz yürümekte zorluk çekti. Doktorlar demişti zorluk çekecektir bir süre diye. Ameliyat olmadan temizlenmesi maalesef mümkün değil. Ona doktor karar verecektir zaten. Sizden neden saklıyor sadece merak ettim.

Burası teknoloji forumu. Ben doktor olmama rağmen bu tür sitelerde bilgi vermekten çekinirim. Her hasta farklıdır. Sadece kullandığı ilacı söyleyerek babanın durumunu bilmemizi mi istiyorsun?

Tahliller, fizik muayenesi, radyolojik analizler sonucu bir kanı oluşabilir. Babana ya da babanın doktoruna danışmanda fayda var. 😉

Geçmiş olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı