Karadelik ve Kıyamet Teorileri

Makaleler
80
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Arkadaşlar biliyorum çok saçma gelecek bazı arkadaşlar için bu yüzden din ve bilimin bir arada olduğu bir bölüm olmadığından dolayı konuyu buraya açtım. Maksat arkadaşlarla bu meseleyi düşünmek.

Önce Kur'an'da bahsedilen karadelikle örtüşen ayetlere bakalım;

"Sana, Saatin(Kıyamet'in) ne zaman demir atacağını(geleceğini) soruyorlar. De ki: "Onun ilmi, ancak Rabb'imin yanındadır. Onun vaktini, Allah'tan başkası ifşa etmez.'Gökler-Arz'(Evrenler), ağırlaştı('kritik kütle'ye yaklaştı). Saat(Kıyamet), size ansızın gelir." Sanki sen, (Kıyamet'in vaktinden) haberdarmışsın gibi, sana soruyorlar. De ki: "Onun ilmi, ancak Allah'ın yanındadır, insanların çoğu bilmezler."

[ARAF (7)/187]

O (Kıyamet) günü Biz, 'Göğü', kitabın sahifelerini dürüp-büker gibi, bükeriz. ('Büyük Patlama'yla) ilk önce yaratmaya başladığımız gibi, yine onu, (hiper karadelik tekilliğinde), iade ederiz. Bu, Bizim üzerimize bir vaattir. Elbette Biz, bunu yapacak olanlarız.

[ENBİYA (21)/104]

Göğe ve 'Tarık'a (burgulu yola) andolsun!

Nedir 'Tarık' bilir misin?

'Delik yıldız'dır (karadelik)!

[TARIK (86)/1-3]

Parantez içi bahsedilen şeyle alakalı olabilir. Parantez içi benzetme alıntıdır. Diğer bütün bölümler Kur'an'dan alınmıştır.

Şimdi arkadaşlar benim bu karadelikler hakkında bilgim sınırlı. Acaba kıyametle bir bağlantısı olabilir mi bu karadeliklerin?
Karadelik bildiğiniz gibi evrenin sonu, her şeyi yutan ışığı bile yutan bir şey olarak bahsediliyor.
Acaba diyorum kıyamet günü dünya tümüyle karadeliğin içine girip oradan diğer dünya olan öteki dünyaya geçecek olabilir mi?
Karadelik paralel evrene bir geçiş kapısı olabilir mi?
Paralel evren acaba öteki dünya olabilir mi?
Öteki dünya olarak bahsettiğim, Kur'an'da bahsedilen ahirden sonra gideceğimiz yer olabilir mi, cennet ve cehennem olarak bahsedilen yer?

Tartışmamızı lütfen herhangi bir inanca hakaret ve saygısızlık yapmadan yapalım. Ben bu konuyu çok merak ediyorum sizlerin görüşlerini de merak ediyorum.

Düşünceler ve örneklemeler güzel. Kaç yüz yıl önce indirilmiş! bir kitaptan bu kadar güzel ve ince fikirleri çıkarmak her yiğidin harcı değildir bravo size. Kara delik bence de bir büküm noktası bir giriş ve bir çıkışı olduğunu düşünüyorum. Doğru olabilir. Kara delik bir geçiş kapısı olabilir.

Ben burada sadece Kur'andan bahsedilen kısmı aldım. Başta da dediğim gibi sadece bilim konusu değil. Bütün inançlarda bahsedilen kıyametlerle ilgili teorileriniz, düşünceleriniz varsa paylaşabilirsiniz arkadaşlar. Sizin düşünceleriniz neler bana böyle geliyor sizin düşünceniz farklıysa düşüncenizi yazın benim yazdıklarımı yargılamayın lütfen. Herkesin düşüncesine, inancına saygım var.

Nedense hep kafamda bir düşüncede birinin bizleri simülasyon olarak yaptığını düşünmüşümdür. Sanki çok daha ilerli teknoloji ile birinin evreni var ettiğini vede bizlerinde bunun bir parçası olduğumuzu sisteme hizmet ettiğimizi düşünmüşümdür. Ama tabiki saçma. Çok film izliyorum [emoji16]

Bu durum bi ara bana da öyle geliyordu
İşte bu şekilde düşüncelerinizi paylaşın arkadaşlar.

Bu durum bi ara bana da öyle geliyordu
İşte bu şekilde düşüncelerinizi paylaşın arkadaşlar.
Ama şunu demeliyim, müslümansan kutsal kitabımızı türkçe okumanı öneririm. Gayet iyi anlayacağın şekilde oku. Çünkü yaşadığın toplumda müslümanlık varsa senide otomatik müslüman yaparlar. Ve asla dini eleştirmeni sorgulamanı istemezler dinden dönersin derler. Ama bu çok yanlış. Din eleştirilince sorgulanınca inanılmayacak kadar zayıf olamaz. Bu yüzden dediğimi yap bence.

Ya hocam şimdi öyle kelimeler var ki bunun gerçek anlamı mı mecaz anlamı mı bahsedilmiş bilinmez mesela ateşte yanmak derken baya bildiğimiz ateşte mi yanmak yoksa bizim en kötü en çok korktuğumuz şey mi bize cehennem olarak yaşatılacak çok derin şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…